Microsoft Continuum: En smakebit på framtida

Mobilen og PC-en kommer til å smelte sammen, og Microsoft sitter i førersetet. Vi har tatt en titt på Continuum.

INGEN PC, KUN MOBILEN: Koble mobilen til dokken, og du kan langt på vei bruke den som en vanlig PC. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
INGEN PC, KUN MOBILEN: Koble mobilen til dokken, og du kan langt på vei bruke den som en vanlig PC. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mobiler blir stadig kraftigere og overtar stadig flere av oppgavene som tidligere var låst til PC-en. Men fortsatt er det mange oppgaver som løses best med en stor skjerm, fullt tastatur og mus, eksempelvis tekstbehandling, bildebehandling og arbeid med store regneark.

Det er her Continuum kommer inn i bildet. Det er navnet på Microsofts brobygger mellom den mobile og den stasjonære verden. Du kobler ganske enkelt mobilen (for øyeblikket kun Microsoft Lumia 950 og 950XL) til en ekstern skjerm, tastatur og mus - og oppnår det Microsoft omtaler som en «PC-lignende» opplevelse.

Les testen: Microsoft Lumia 950XL

Nesten-Windows

I praksis dreier det seg om en slags «light-utgave» av Windows 10, der du kan kjøre nettleseren Edge og et utvalg apper - mest viktig er naturligvis Office-programmene Word, Excel, Onenote og Powerpoint.

Mobiltelefonen kan samtidig brukes som vanlig, og du kan ringe og motta samtaler samtidig som du jobber i «PC-modus». Du kan til og med bruke mobilen som en pekeplate for å styre musepekeren!

Starter du å skrive på et dokument eller en melding på mobilen, kan du fortsette å jobbe på dem når du kobler deg opp i PC-modus - og vice versa. Dette gir en temmelig sømløs overgang mellom de to platformene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer