Microsoft Encarta World Atlas -- totalt unyttig?

Microsoft Encarta World Atlas er på mange måter et strålende program. Det inneholder enorme mengder kartdata, det har masse opplysninger om det enkelte land, det har til og med kart over månen. Likevel er det vel egentlig tvilsomt om man trenger et slikt program i det hele tatt.

Microsoft Encarta World Atlas  -- totalt unyttig?
Publisert

Bare så det er sagt, datamaskiner er som laget for oppslagsverk. Om jeg er aldri så glad i papirutgaven av Store Norske Leksikon, er nok dessverre realiteten at dette praktfulle og nyttige bokverket hadde egnet seg bedre som en CD-ROM. Det er langt enklere å finne frem på CD-ROMer, det er enklere å kryssreferere informasjon, osv. Selv om jeg nok � sannsynligvis mest av nostalgiske årsaker � alltid kommer til å ha en relativt oppdatert utgave av leksikonet i hyllene mine, er det nok dessverre nokså lenge siden jeg slo opp i denne i stedet for å gå på nettet. Og � som sagt � hadde jeg hatt en CD-ROM som inneholdt alle data og illustrasjoner fra disse bøkene, ville de nok sannsynligvis blitt stående i hyllen hovedsakelig fordi de �passet til tapeten�. De ville aldri mer blitt brukt�

13 års erfaring

Microsoft har laget leksikon og ordbøker på CD-ROM helt siden 1985. Nivået på dagens leksikon � Encarta Encyclopedia 99 � er svært høyt, vi skulle faktisk bare ønske at det fantes i norsk utgave (dessverre vil det nok aldri bli oversatt til vårt særdeles lite utbredte språk).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.