Office 365 oppdateres

Microsoft endrer ikoner for første gang på mange år

Se hva som skjer med Office 365.

ENDRER IKONER: For først gang på flere år bytter Microsoft ut Office-ikonene. Video: Microsoft Vis mer
Publisert

Sist gang Microsoft oppdaterte ikonene for appene i Office-pakken, ble «selfie» kåret til årets ord av Oxford Dictionary. Dette skjedde i 2013, som også var samme år som Apple introduserte den innovative fingersensoren Touch ID. Mye har skjedd siden den tid, og Microsoft har funnet ut at det er på tide å overhale desinguttrykket for Office 365.

Derfor bytter de

I et blogginnlegg varsler selskapet bak Windows 10 omfattende endringer for ikonene til Office-pakken som inkluderer programmene Word, Excel, PowerPoint, Sharepoint, Outlook og OneNote. I tillegg får også Microsoft Teams, Skype og OneDrive en overhaling.

Slik har Word-ikonet forandret seg opp gjennom årene. Foto: Microsoft.
Slik har Word-ikonet forandret seg opp gjennom årene. Foto: Microsoft. Vis mer

Jon Friedman, sjef i Microsoft for Office-design, skriver at endringene som nå blir gjort, er ment for å reflektere de betydelige endringene Office-produktene har vært gjennom de seneste årene. Han forklarer at de også ønsket et mer moderne design som passet bedre på tvers av enheter og plattformer. Office-pakken er som kjent tilgjengelig på Windows, macOS, iOS og Android.

Office-ikonene er ikke blitt oppdatert på fem år. Foto: Microsoft.
Office-ikonene er ikke blitt oppdatert på fem år. Foto: Microsoft. Vis mer
Oppdateringen vil gjelde på nett, mobil og på skrivebordet. Foto: Microsoft.
Oppdateringen vil gjelde på nett, mobil og på skrivebordet. Foto: Microsoft. Vis mer

Selv om Microsoft annonserer oppdateringen denne uken, vil du ikke se de nye ikonene på dine enheter før om en stund. Friedman skriver at de vil starte utrullingen av de nye ikonene i løpet av de kommende månedene, og at de først blir å finne på mobiltelefoner og på nett, som betyr at Windows- og macOS får oppdateringen til slutt.

Hva syns du om de nye ikonene?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer