Microsoft fikser Internet Explorer

Både versjon 4 og 5 av Microsofts nettleser har vært plaget av sikkerhetsfeil. Nå ligger redningen klar til nedlastning.

Microsoft fikser Internet Explorer
Publisert

Det er tre sikkerhetsfeil Microsoft reparerer med sin fiks som gjelder for versjon 5 av nettleseren. To av dem berører også versjon 4.

Den første feilen ble oppdaget tidligere denne måneden, og tillater overstyring av IEs sikkerhetsoner. Dette får nettleseren til å behandle en webside som om den var en del av det lokale nettverket. Utenforstående kan utnytte dette til å lese og flytte filene på din datamaskin. En annen konsekvens av feilen, er mulighet for utenforstående til å få tilgang til passord og andre sensitive opplysninger. Dette problemet gjelder både IE 4 og 5.

Den andre feilen tillater fremmede brukere å få tilgang til opplysninger som ligger på utklippstavlen. Det er også mulig for andre å legge inn egne filer eller tekst på andres utklippstavler. Denne feilen gjelder bare IE 5-brukere.

Det siste problemet er en mindre sikkerhetsglipp som gjør det mulig for utenforstående å undersøke størrelsen på en bestemt fil som befinner seg på en annen datamaskin, og hvilken applikasjon som er nødvendig for å åpne filen. Dette hullet finnes i både 4 og 5-versjonene av nettleseren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer