Windows 10

Microsoft forbereder fremtidens Windows

Vil de lykkes denne gang?

WINDOWS LITE: Microsoft trapper opp kampen mot Google Chrome OS om det lukrative skolemarkedet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
WINDOWS LITE: Microsoft trapper opp kampen mot Google Chrome OS om det lukrative skolemarkedet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Man kan trygt si at Windows RT ikke ble en suksess. Windows RT ble lansert sammen med Windows 8 i 2012 og var en nedstrippet og begrenset utgave av operativsystemet. For eksempel var det kun mulig å installere apper gjennom det som da het Windows Store - i dag er navnet Microsoft Store.

Windows RT var på mange måter Microsofts alternativ til Apple og iOS og Google og Android, men det slo aldri an.

Senere har Microsoft forsøkt seg med Windows 10 S Mode, også det en begrenset utgave av Windows. Windows 10 S Mode er en direkte konkurrent til Googles Chrome OS, og er myntet på studenter og dem som klarer seg fint med en nettleser og apper, som Spotify, Netflix og Office, fra Microsoft Store.

Går etter Chrome OS

Ifølge troverdige The Verge og Windows Central jobber Microsoft med en arvtaker til Windows 10 S Mode. Kodenavnet på denne utgaven er «Windows Lite», og tanken er at dette er en Windows-versjon som skal konkurrere med Chrome OS, men skal også være et alternativ til kommende enheter med to skjermer.

Prosessorprodusenten Intel har vist frem konsepter på slike enheter med to skjermer, men Microsoft er nødt til å tilpasse Windows 10 slik at det er optimalisert for disse. Det er her «Windows Lite» kommer inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer