Microsoft frykter ikke Linux

Bill Gates har nylig uttalt til en forsamling i Texas at Linux og annen tilhørende gratis programvare ikke utgjør noen trussel for Microsoft. Men Linux-miljøet ler seg i hjel, og påstår at verdens rikeste mann ikke har skjønt hva det dreier seg om.

Microsoft frykter ikke Linux
Publisert

Gates påstår at moderne programvare er for komplisert til at den kan utvikles og distribueres gratis. Dette var mulig tidligere, men er nå i ferd med å bli historie. Etter som stadig flere tar datateknikken i bruk, med Internet som den kraftigste pådriveren, vil det ikke være mulig å utfordre store virksomheter som opererer med en tradisjonell kommersiell forretningsmodell.

Microsoft-sjefen påstår at brukerne vil ha trygghet for at programvaren virker, er kompatibelt og forsvarlig testet.

Det er alle brukere enige i, men ikke riktig alle er enige om at det er dette Microsoft leverer.

Hvilke kostnader velger du?

Det som hele tiden har vært realiteten for de fleste virksomheter, er at det ikke er maskinvaren og standardprogramvaren som er den største økonomiske belastningen.. Installasjon, drift og vedlikehold er det som koster. I tillegg kommer ofte utvikling av tilpassede løsninger. Det er med andre ord bruk av mennesker med kunnskap som koster.

Enten kjøper du en løsning basert på Windows-teknologi, som representerer en tilleggsutgift til de menneskelige resursene. Eller du velger en gratis programvareløsning som krever de samme menneskelige resursene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer