Microsoft-gave til XP-brukere

Et av programmene vi liker best i Vista kan lastes ned gratis også til Windows XP.

Publisert
Sist oppdatert

Windows Live-familien inneholder en rekke programmer og tjenester som er knyttet til forskjellige internettløsninger fra Microsoft. Ett av dem er Windows Live Fotogalleri, og svarer til Windows Fotogalleri som er standard i Windows Vista.

Windows Live Fotogalleri har stort sett de samme funksjonene og virker på samme måte, men foreligger foreløpig kun i betaversjon som kan lastes ned og installeres uten kostnad for XP-brukere.

Som navnet indikerer dreier det seg her om bildebehandling og fremvisning. Slike programmer finnes riktig nok i bøtter og spann, og mange er gratis - deriblant vår favoritt Faststone Image Viewer og Googles Picasa.

Merkelapper

Det som likevel gjør Windows Live Fotogalleri spesielt interessant, er at det kombinerer enkelhet, tagging (merkelapper), søk og gode redigeringsmulighet på en sjelden god måte.

Undereksponerte bilder, røde blitsøyne, feil hvitbalanse og andre skavanker fikses lynkjapt ved hjelp av slidere, og resultatet blir synlig umiddelbart.

Piler til høyre og venstre under bildet, samt ingen spørsmål om overskriving sørger for at du raskt kan fikse på store bildesamlinger. I motsetning til de fleste andre programmer husker nemlig programmet hva som er blitt gjort av endringer, også etter at programmet er avsluttet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer