Microsoft har oppgradert SkyDrive

Mer lik Windows Utforsker, og vesentlig raskere.

Skydrive har blant annet fått en helt ny bildevisningsløsning som skal være mange ganger raskere enn den forrige. Foto: Microsoft
Skydrive har blant annet fått en helt ny bildevisningsløsning som skal være mange ganger raskere enn den forrige. Foto: Microsoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Windows Live Skydrive er en gratis tjeneste fra Microsoft som lar deg lagre inntil 25 GB med personlige filer i nettskyen, og som dermed blir tilgjengelig fra hvor som helst.

Tjenesten har blant annet integrert med webutgaver av Office-programmene Word, Excel, PowePoint og OneNote, slik at du kan redigere dokumentene dine direkte i nettleseren og lagre dem på ditt eget SkyDrive-område.

Les også: Amazon lanserer gratis nettlagring.

Store endringer

Microsoft har nettopp annonsert at de har gjort store endringer i SkyDrive-grensesnittet, blant annet for å gjøre det mer familiært for alle som er vant til å bruke Windows Utforsker.

I tillegg skal tjenesten ha blitt vesentlig raskere, blant annet skal den nye bildeviseren være mange ganger raskere enn den forrige. Mye av fortjenesten ligger i at Microsoft har gått bort fra Silverlight-teknikken, og baserer nå tjenesten utelukkende på HTML5 og CSS3. Tjenesten skal også fungere like godt i Internet Explorer 9 som i nye versjoner av Firefox og Chrome, de tre dominerende nettleserne for øyeblikket.

Direkte tilgang til SkyDrive i Windows Utforsker er imidlertid ikke på plass, heller ikke muligheten til å laste opp hele mapper. Maksimal filstørrelse er nå økt til 100 MB pr stk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer