Microsoft kan takke Apple

KOMMENTAR: Apple-oppturene de siste par årene var akkurat hva Microsoft trengte.

Publisert
Sist oppdatert

Mange har stilt spørsmålstegn ved hva Microsoft egentlig tenkte da de lanserte Windows Vista for snart to år siden. Det hadde gått fem år siden XP ble lansert, og forventningene til etterfølgeren var selvsagt skyhøye.

Men Vista bar på lanseringstidspunktet kanskje mer preg av dårlig prosjektledelse og en bakenforliggende filosofi om at det var bedre lansere noe enn å ikke lansere noe i det hele tatt.

Produktet var rett og slett langt fra ferdig.

Flere feil som var blitt innrapportert på svært tidlige tidspunkt i utviklingsprosessen var fortsatt til stede, og oppgaver som tidligere ble løst kjapt og enkelt var blitt kronglete og trege.

Det var dessuten svært få av nyhetene som ikke enkelt kunne fås i XP ved hjelp av tredjeparts gratisprogrammer, og Microsoft fikk alvorlig trøbbel med overbevise publikum om at en oppgradering var verdt pengene.

Monopol-situasjonen hadde tydeligvis blitt en sovepute.

To år senere er de aller fleste feilene luket bort, og Vista er i ferd med å bli et dønn solid operativsystem. Likevel foretrekker fortsatt mange brukere å utstyre sine splitter nye PC-er med et sju år gammelt operativsystem, blant annet fordi noen av de vanligste oppgavene løses enklere og raskere der. Det må føles direkte pinlig for de mer enn tusen utviklerne som til en hver tid har jobbet og fortsatt jobber med Windows Vista.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer