Microsoft kaster ut piratene

Xbox live blir piratfritt.

Nå må piratene seile sin egen sjø. Foto: Matthew Schubert
Nå må piratene seile sin egen sjø. Foto: Matthew Schubert Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da den første Xboxen kom på markedet, tok det ikke lang tid før noen kloke hoder fant ut hvordan de kunne modifisere konsollen til blant annet å spille brente spill. I tillegg kunne konsollen fungere som emulator (f.eks. for gamle Nintendo-spill), samt spille alt mulig av media via den fortsatt populære Xbox media center-programvaren.

Gleden var imidlertid kortvarig, for Microsoft bestemte seg raskt for å sperre Xbox live-tilgangen for alle som spilte med en modifisert maskin.

På Xbox 360 har det også de seneste månedene vært mulig å modifisere konsollen. Ved å gjøre dette (og dermed bryte med bruksvilkårene for Xbox live), har eiere av modifiserte konsoller hatt muligheten til å spille brente spill; enten det har vært backup-kopier av kjøpte spill eller spill man har lastet ned fra nettet på ulovlig vis.

Til nå har det også vært fullt mulig å spille slike spill på Xbox live, men i følge bloggen til Xbox-teamet, Major Nelson, har Microsoft lukket døra for modifiserte maskiner. Brukere med modifiserte konsoller vil bli sperret ute fra Xbox live dersom de prøver å logge på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.