Microsoft klare med nye Surface-produkter

Lanserte Surface Pro 6, Surface Laptop 2, Surface Studio 2 og helt nye Surface Headphones.

Foto: Microsoft
Foto: Microsoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Surface er navnet på en produktfamilie fra Microsoft bestående av PC-er, nettbrett og hodetelefoner. Under et arrangement i New York tirsdag kveld, norsk tid, presenterte Microsoft en rekke oppdaterte medlemmer i familien, inkludert selskapets første hodetelefoner.

Microsoft Surface Pro 6

NÅ I SVART: Den nye Surface Pro kommer også i matt svart. Foto: Microsoft
NÅ I SVART: Den nye Surface Pro kommer også i matt svart. Foto: Microsoft Vis mer

Surface-brettet har vært på markedet siden 2012, og Dinside har testet mange utgaver gjennom årene, sist var femte generasjon Surface Pro, i fjor.

Nå er sjette generasjon klar, denne gangen basert på åttende generasjon Intel Core i-prosessor. Disse prosessorene kan i mange tilfeller være langt raskere enn forgjengeren, og Microsoft lover at den nye Surface Pro skal være inntil 67 prosent raskere enn forgjengeren. Brettet kan leveres med 16 GB RAM og SSD på inntil 1 terabyte. Skjermen er på 12,3 tommer og skal ha forbedret kontrast enn sist. Batteritiden er oppgitt til 14,5 timer med variert bruk.

Brettet kommer fortsatt med en USB-port, en microSD-kortleser, hodetelefonutgang og ladaport. Mange er nok overrasket over at den ikke har USB-C-port, som omtales som fremtidens USB-port.

Prisene starter på 899 dollar, vi har foreløpig ikke fått de norske prisene. Brettet blir tilgjengelig i USA fra 16. oktober.

Microsoft Surface Laptop 2

NÅ I SVART: Den nye Surface Laptop kommer også i sort utførelse, i tillegg til tre andre fargevarianter. Foto: Microsoft
NÅ I SVART: Den nye Surface Laptop kommer også i sort utførelse, i tillegg til tre andre fargevarianter. Foto: Microsoft Vis mer

Førstegenerasjon Surface Laptop fikk svært god omtale i vår test, særlig ble vi imponert over skjermen med 3:2-format og det oppsiktsvekkende materialvalget rundt tastaturet (alcantara). Etterfølgeren har også fått 8. generasjon Intel Core i-prosessor, og kommer nå i sort utførelse. Dessuten kommer den nå også i sort utførelse, og har fått et nytt tastatur som skal være enda stillere under bruk. Heller ikke denne har fått USB-C-port, noe som mange nok vil anse som et ankepunkt.

Også her vil man kunne dra nytte av ytelsesforbedringene som ligger i den nye prosessorgenerasjonen. Batteritiden er oppgitt til 14,5 timer.

Prisene starter på 999 dollar, og blir tilgjengelig i USA fra 2. oktober.

Surface Headphones

HODETELEFONER: MIcrosoft Surface Headphones får variabel støyreduksjon. Foto: Microsoft
HODETELEFONER: MIcrosoft Surface Headphones får variabel støyreduksjon. Foto: Microsoft Vis mer

Disse hodetelefonene skal gi en premium brukeropplevelse, ifølge Microsoft, og den innebygde mikrofonen skal kunne brukes til telefonsamtaler og samtidig være tett integrert med diverse Microsoft-tjenester gjennom stemmestyringsløsningen Cortana. Utover det skal de være støydempende, og effekten skal være justerbar. Musikk og video vil pauses automatisk når du fjerner dem fra hodet.

Prisen er oppgitt til 349 dollar, men det er uklart når de er i butikkene.

Surface Studio 2

Microsoft klare med nye Surface-produkter

Denne 28-tommer store berøringsskjermen med innebygd PC er myntet på grafikere og andre kreative yrker. Her er naturligvis også åttende generasjon Intel-prosessor på plass, samt et grafikkort som skal øke grafikkytelsen med inntil 50 prosent. Og hold deg fast: Den får også USB-C-port.

Prisene starter på 3.499 dollar, og produktet kan forhåndsbestilles fra og med i dag, 2. oktober, vel å merke i USA.

Saken oppdateres

Dinside kommer tilbake med flere detaljer om tilgjengelighet og norske priser når vi får disse fra Microsoft.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer