Windows 7 og Windows 8.1

Microsoft kutter Office-støtten

Snart slutt på sikkerhetsoppdateringer.

TUSENVIS I FARE: Microsoft kutter støtte for Word og Excel på eldre operativsystemer. Foto: Pavlo Gonchar/SOPA Images/Shutterstock/NTB
TUSENVIS I FARE: Microsoft kutter støtte for Word og Excel på eldre operativsystemer. Foto: Pavlo Gonchar/SOPA Images/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bruker du fremdeles en maskin med Windows 7, haster det med å oppgradere.

Fra og med den 10. januar 2023 vil ikke Excel, Word og andre produkter i Microsoft 365-pakken lenger motta sikkerhetsoppdateringer på maskiner som kjører det gamle operativsystemet, som ble introdusert i 2009. Det varsler selskapet i et blogginnlegg.

I tillegg til Windows 7, kutter de også støtten for brukere av Windows 8.1 og Windows Server 2008 R2.

- Vi anbefaler at kunder som kjører disse operativsystemene, migrerer til et kompatibelt operativsystem før januar 2023, skriver Microsoft.

Brukes av mange

I tillegg til at brukere av disse operativsystemene ikke lenger vil motta sikkerhetsoppdateringer, vil nye installasjoner også bli blokkert på Windows 8.1.

Microsoft kuttet offisielt støtte for Windows 7 i 2020, men fremdeles brukes det gamle operativsystemet av et stort antall bedrifter og privatpersoner. I fjor anslo The Verge at det kunne dreie seg om minst 100 millioner maskiner.

Stor sikkerhetsrisiko

Programmene i Microsoft 365-pakken vil fortsatt kunne brukes etter den ovennevnte datoen, men som The Register skriver, er det en stor sak at de kutter sikkerhetsoppdateringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer