Microsoft lanserer universaltastatur

Fungerer både med iOS-, Android- og Windows-enheter.

TRE-I-EN: Microsofts nye universaltastatur kan brukes både med iPad/iPhone, Android og Windows-enheter. Foto: MICROSOFT/YOUTUBE
TRE-I-EN: Microsofts nye universaltastatur kan brukes både med iPad/iPhone, Android og Windows-enheter. Foto: MICROSOFT/YOUTUBE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Synes du det er knotete å skrive på telefonen eller nettbrettet?

Det gjorde tydeligvis noen hos Microsoft, som nå har lansert et nytt «universaltastatur», som gir deg et fysisk tastatur du kan bruke i kombinasjon med iOS, Android- og Windows-enheter.

Bytt via bryter

Via en bryter i hjørnet på tastaturet, bytter du enkelt mellom de tre modiene. Enheten du vil skrive på plasserer du i en sprekk, slik at den blir stående stødig foran deg.

Om du vil kan du også koble selve tastaturet fra resten av docken, slik at du slipper å ha skjermen helt inntil tastaturet når du bruker det.

Tastaturet brettes sammen når det ikke er i bruk og slår seg automatisk på når du bretter det opp. Tastene er av chicklet-typen; altså med luft mellom hver tast.

Les også: Hva er føttene på tastaturet til?

Gir «full» funksjonalitet

Microsoft hevder at Universal Mobile Keyboard vil gi full funksjonalitet for de tre operativsystemene. Vi regner med at det betyr at dedikerte knapper på tastaturet simulerer trykk på hjem-knappen, volum, søk og så videre.

Under ser du promo-videoen fra Microsoft. Tastaturet blir å finne i salg fra oktober av, og prisen er oppgitt til 80 dollar, eller drøye 500 kroner med dagens kurs.

Les også: Blir dette fremtidens tastatur?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer