Microsoft med elektroniske bøker

For en tid tilbake så vi på to amerikanske foretak som planlegger å lansere elektroniske bøker. Nå melder også Microsoft at de vil satse på dette markedet. Er dette omsider slutten på papiret?

Med Rocketbook kan du kjøpe bøker via Internett. Boken overføres så til enheten som kan tas med hvor som helst. Foto: Rocketbook
Med Rocketbook kan du kjøpe bøker via Internett. Boken overføres så til enheten som kan tas med hvor som helst. Foto: Rocketbook Vis mer
Publisert

Elektroniske bøker er en spennende tanke. Prinsippet er at du bruker en liten dedikert datamaskin hvis eneste oppgave er å håndtere innholdet i en eller flere bøker. Skjermen er tilpasset i lysstyrke og kontrast for å fungere optimalt for lesing. Se artikkelen Nå kommer elektroniske bøker for mer informasjon om dette.

Nå kan PC-World Danmark melde at også Microsoft sysler med planer som involverer elektroniske bøker, og vil i løpet av kort tid lansere en åpen standard for dette kalt eBook. Standarden utvikles i samarbeid med flere av de store forlagene som Harper Collins, Penguin, Putnam, Simon & Schuster og Time-Warner Books. Microsoft samarbeider også med flere produsenter av de elektroniske leseenhetene.

Det er meningen av standarden skal sikre at enhver elektronisk bok skal kunne leses på en hvilken som helst eBook leseenhet eller PC. Strukturen i dokumentene er basert på HTML og XML på samme måte som websider. Den nye standarden vil bli gratis for maskinvareprodusenter og innholdsleverandører.

Det som til syvende og sist kommer til avgjøre om dette blir en suksess eller ikke vil nok være prisen på maskinvaren. Hvis lesenehetene blir for dyre, vil det ikke være noe stort poeng. Foreløpig vil prisene starte på rundt 300 dollar for en leseenhet, men mange regner med at prisen må ned mot 100 dollar hvis konseptet skal ha en sjanse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.