Xbox game pass kommer denne våren

Microsoft med en slags Netflix-løsning for spill

For en hundrelapp i måneden kan du boltre deg i over 100 Xbox-spill.

NETFLIX FOR SPILL: Om noen måneder kan Xbox One-eiere spille over 100 spill mot en fast månedlig avgift. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
NETFLIX FOR SPILL: Om noen måneder kan Xbox One-eiere spille over 100 spill mot en fast månedlig avgift. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Tjenester som Spotify og Netflix har langt på vei endret folks vaner med tanke på hvordan de konsumerer henholdsvis musikk og film.

Nå kommer snart Microsoft med en lignende løsning, men denne gangen for spill.

I stedet for å kjøpe enkeltspill til flere hundre kroner stykket, vil du, mot en fast månedlig avgift, kunne boltre deg i over 100 Xbox-spill, der utvalget fornyes hver måned.

En hundrelapp i måneden

Prisen skal være ti dollar i måneden i USA, og selv om de norske prisene ikke er avslørt ennå, vil det være naturlig å anta en hundrelapp her til lands når tjenesten lanseres «sent våren 2017», som Microsoft skriver på sine informasjonssider.

Her er noen av spillene som kommer til å være med i Game Pass-tjenesten fra Microsoft. Foto: Microsoft
Her er noen av spillene som kommer til å være med i Game Pass-tjenesten fra Microsoft. Foto: Microsoft Vis mer

Ikke at konseptet er helt nytt, for øvrig. Blant annet kommer Android-boksen Nvidia Shield TV med tilsvarende mulighet, men en viktig forskjell er at man på Nvidias løsning strømmer spillene, mens man hos Microsoft kan laste dem ned på konsollen, slik at man slipper hakking når nettverket lugger litt.

Spillene kan også spilles uten nettilgang, selv om vi antar at man må innom nettet innen 30 dager slik at Microsoft får bekreftet at abonnementet fortsatt er aktivt, slik de fleste musikkløsninger med offline-støtte fungerer.

Verdt å vite

Dette er sammenlignbart med å leie spillene. Velger du å si opp abonnementet, får du heller ikke spille spillene du har lastet ned lenger.

Det er imidlertid mulig å kjøpe enkelttitler fra Game Pass-tjenesten, og da med 20 prosent rabatt for dem med aktivt abonnement.

DLC-pakker (downloadable content), altså utvidelser av spillet, får man 10 prosent rabatt på, men her opplyser Microsoft om at spill også kan fjernes fra Game Pass-tjenesten, og at DLC-pakkene da vil bli ubrukelige med mindre du kjøper spillet.

Tjenesten blir for øvrig kun tilgjengelig på Xbox One-konsollene, og ikke på Xbox 360, selv om det også er Xbox 360-spill å finne i tjenesten. Xbox Gold-medlemsskap kreves ikke for å bruke Game Pass, men vil som før være påkrevd for å spille online mot andre.

Spillutvalget skal altså være over hundre titler ved lansering, men forvent ikke de heteste stortitlene i samlingen. Noen spill som ser ut til å være inkludert er Halo 5 (2015), Saints Row 4 (2013), NBA 2K16 (2015), Payday 2 (2013) og Lego Batman (2008).

LES OGSÅ:
Snart kan du koble ekstern harddisk til PlayStation 4
6 ting som er nytt med Xbox One S
Hvor er spill billigst? I butikk eller direkte på konsollen?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer