Xbox game pass kommer denne våren

Microsoft med en slags Netflix-løsning for spill

For en hundrelapp i måneden kan du boltre deg i over 100 Xbox-spill.

NETFLIX FOR SPILL: Om noen måneder kan Xbox One-eiere spille over 100 spill mot en fast månedlig avgift. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
NETFLIX FOR SPILL: Om noen måneder kan Xbox One-eiere spille over 100 spill mot en fast månedlig avgift. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Tjenester som Spotify og Netflix har langt på vei endret folks vaner med tanke på hvordan de konsumerer henholdsvis musikk og film.

Nå kommer snart Microsoft med en lignende løsning, men denne gangen for spill.

I stedet for å kjøpe enkeltspill til flere hundre kroner stykket, vil du, mot en fast månedlig avgift, kunne boltre deg i over 100 Xbox-spill, der utvalget fornyes hver måned.

En hundrelapp i måneden

Prisen skal være ti dollar i måneden i USA, og selv om de norske prisene ikke er avslørt ennå, vil det være naturlig å anta en hundrelapp her til lands når tjenesten lanseres «sent våren 2017», som Microsoft skriver på sine informasjonssider.

Ikke at konseptet er helt nytt, for øvrig. Blant annet kommer Android-boksen Nvidia Shield TV med tilsvarende mulighet, men en viktig forskjell er at man på Nvidias løsning strømmer spillene, mens man hos Microsoft kan laste dem ned på konsollen, slik at man slipper hakking når nettverket lugger litt.

Spillene kan også spilles uten nettilgang, selv om vi antar at man må innom nettet innen 30 dager slik at Microsoft får bekreftet at abonnementet fortsatt er aktivt, slik de fleste musikkløsninger med offline-støtte fungerer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer