Microsoft med nye visjoner?

Under den årlige Windows Hardware Engineering Conference som foregår i Los Angeles, er det gjerne en høyt profilert person fra Microsoft som lanserer nye strategier og planer. I år var det den nyutnevnte President i Microsoft - Steve Ballmer - som førte ordet.

Microsoft med nye visjoner?
Publisert

Tidligere har Microsoft hatt en visjon om en PC på hver kontorpult og i hvert hjem. Dette er ikke lenger noen visjon, den er alt for beskjeden. Windows overalt er det som gjelder.

I nær fremtid er det snakk om PCer kombinert med en rekke andre apparater, de skal alle kobles opp mot Internett, og Microsoft skal selvfølgelig være i bildet.

Serveren blir automatisk boks

Filtjeneren, også kjent som serveren, blir snart en boks som gjør det meste automatisk. Operativsystemet er Embedded NT, og boksen er laget for at nær sagt hvem som helst kan sette opp et enkelt nettverk.

Boksen trenger ikke skjerm, den har et lite display hvor status vises. PCene kobles til boksen, som også er en HUB, og nettverksforbindelsene opprettes automatisk. Ved å starte Internett Explorer kan du konfigurere den nye tjeneren via et Web-grensesnitt og sette opp hvordan resursene i nettverket fordeles mellom klientene.

Prisen på boksen vil ligge på mellom 1000 og 2000 dollar, avhengig av hvor kraften på maskinvaren. Levering vil starte allerede i siste halvdel av 1999.

Dette konseptet er ikke nytt, mange produsenter har allerede levert lignende bokser. Forskjellen er at løsningen nå leveres av Microsoft, og at den er basert på deres teknologi som dermed blir en standard i markedet. Dette er i tråd med Microsoft sin tradisjon om å gjøre andres gode ideer til egenskaper i egne produkter. Da er det ikke rart at operativsystemet blir stort og komplisert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer