Microsoft med Silverlight-Facebook

Snasent program fra Microsoft gir deg en helt ny Facebook-opplevelse.

FACEBOOK I NY DRAKT: Med Microsofts Silverlight-programvare kan du bruke Facebook på en ny måte.
FACEBOOK I NY DRAKT: Med Microsofts Silverlight-programvare kan du bruke Facebook på en ny måte. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har opptil flere ganger sett på hvordan du kan gi Facebook en liten ekstra piff, for eksempel i artikkelen Pimp my Facebook der vi tok for oss hvordan Facebook fixer kunne gjøre Facebook-opplevelsen bedre.

Også Microsoft har kastet seg på. Deres Silverlight-teknologi er en konkurrent til Adobe Flash for visning av multimedialt innhold, og nå har selskapet lansert en Silverlight-klient for Facebook.

Applikasjonen er fortsatt i beta (det samme er Silverlight v4 som kreves for å kjøre programmet) og kan lastes ned fra Microsoft.

Visuell overhaling

Når du bruker Silverlight beta client for Facebook legger du kjapt merke til at det visuelt er lite som minner om nettsidene til det sosiale nettverket:

Hjem-siden er delt opp i tre, med filtre i venstre marg, nyhetsstrømmen i midten og de siste bildeopplastingene fra venner til høyre. I det hele tatt er det mye av selve layouten som minner om Facebooks vanlige nettsider, men grensesnittet er litt "friskere".

En kjekk ting med denne løsningen er at Silverlight-applikasjonen varsler deg øverst i hjørnet av skjermen når det skjer noe du har interesse av (f.eks. at noen kommenterer statusen din) uavhengig av hvilket program du bruker, på samme måte som en del Twitter-klienter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.