Microsoft-nytt for spillentusiaster

For noen år siden var ikke Microsoft noen stor aktør på spillmarkedet, men nå kommer flere spill med høyt nivå på spillbarhet og grafikk. Microsoft vil også lansere flere nye styreenheter i høst, og blant nyhetene er et nytt ratt for bilspillere og en styreenhet som er en hybrid mellom en joystick og en gamepad.

Publisert

På en pressevisning på tirsdag, fikk vi anledning til å kikke på de to nye styrenhetene fra Microsoft som kommer i salg til høsten. Vi fikk også se noen spillnyheter.

Den nye styreenheten Sidewinder Freestyle Pro lanseres først i september. Prisen blir 695 kroner inkludert mva, og da får du med spillet MotoCross Madness som blir lansert i august.

Den andre store nyheten som ble vist frem var Sidewinder Force Feedback Wheel Pro. Modellen vi fikk se virker spennende, og prisen vil bli 1900 kroner, inkl. mva. levert med Monster Truck Madness 2 og Cart Precicion Racing. Produktet slippes på markedet i oktober.

Freestyle Pro

Måten du holder styreenheten er helt lik en vanlig gamepad. Freestyle Pro er en hybrid mellom en joystick og en gamepad. Den har alle funksjoner og knapper en gamepad har, i tillegg til at den har de samme funksjonene som en joystick.

Det som gjør den så spesiell, er måten man styrer på. Freestyle Pro inneholder elektronikk som holder rede på hvilken posisjon "gamepad"en er i. Det betyr at hvis du bøyer den fremover, så tilsvarer det bevegelsen du får når du skyver stikka på joysticken forover. Det samme gjelder i alle retninger. Denne måten å styre på er uvant, og det tar tid å venne seg til. Men med litt trening går det fort bedre. Vårt inntrykk er at Microsoft har fått med seg fordelene fra både joystick og gamepad med Freestyle Pro.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer