Microsoft Office 2000 snart klar

Microsoft har sendt ut betautgaven av Office 2000 som vil bli lansert tidlig neste år. Den viktigste nyheten er betydelig mer vekt på støtte for web-dokumenter. Det er gode nyheter for alle som vil lette vedlikeholdet av Intranett- og Internettsider. I tillegg er det er også nyheter i grensesnnittet som skal gjøre hverdagen enklere for nye brukere.

Publisert

DinSide Data har nettopp mottatt betaen fra Microsoft, og vil i tiden som kommer teste ut alle de nye funksjonene i praktisk bruk. Her er en kort oppsummering av de viktigste nyhetene før vi kommer tilbake med en mer fyldig test:

Web, web og mere web

Office 2000 vil komme i flere utgaver, og en av dem vil også inneholde FrontPage 2000. Integrasjonen mellom pogrammene vil være tett, slik at du f.eks. fra FrontPage kan bruke Word som editor. Men selv uten FrontPage 2000 vil Office 2000 være i stand til å hjlpe deg med å lage web-sider på en god måte.

Alle Office 2000-programmene kan nå lagre i HTML på en bedre måte enn før. I de tilfellene HTML ikke strekker til for å beskrive mer spesielle Office-spesifikke funksjoner, brukes XML (eXtensible Markup Language), som er mye åpnere.

Med Office 2000 kan du redigere web-sidene dine rett fra nettleseren. Finn frem siden, klikk Rediger-knapppen, og Office 2000 åpner det programmet som ble brukt i utgangspunktet for å opprette dokumentet.

Når du er ferdig å redigere, kan du ganske enkelt lagre direkte tilbake til web-serveren direkte fra eksempelvis Word (Dette betinger imidlertid at serveren kjører Microsoft FrontPage Server Extensions).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer