Microsoft oppgraderer Hotmail

Lanserer flere nyheter for avanserte brukere.

Det blir vanskeligere og vanskeligere å skille Hotmail fra Outlook Web Access.
Det blir vanskeligere og vanskeligere å skille Hotmail fra Outlook Web Access. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hotmail fra Microsoft er fortsatt blant de mest brukte, gratis webmail-løsningene på nettet. Nå får tjenesten en vesentlig oppgradering, og den har vært sårt tiltrengt, ifølge produktansvarlig Johanne Dahl Løvsland hos Microsoft.

- For 2-3 år siden ble det gjort en betydelig selvransakelse hos oss hvor vi erkjente at Hotmail ikke lenger tok brukerne på alvor. Siden den gangen har det blitt gjort et betydelig arbeid og investeringer hos oss for å forbedre brukeropplevelsen i Hotmail, som etter vår mening har blitt en veldig god webmailtjeneste som matcher konkurrentene og er godt forbi på flere områder, forteller Dahl Løvsland til DinSide.

Mange av forbedringene kom allerede på forsommeren i fjor, med blant annet et mer strømlinjeformet utseende, ikke ulikt Outlook og Outlook Web Access (OWA). DinSide skrev om nyhetene den gang, de kan du lese mer om her.

Denne gangen gjør Microsoft flere forbedringer, spesielt rettet mot mer avanserte epost-brukere. Her er noen av nyhetene:

  • Smart Newsletter Filtering skal gjøre det enkelt å merke og slette nyhetsbrev med ett enkelt klikk, og melde seg av abonnementene.
  • Introduksjon av kategorier. Man skal kunne kategorisere meldinger i innboksen etter eget ønske, som et tillegg til å kunne sortere dem i mapper.
  • Mer avanserte mappehåndteringsløsninger.
  • Tidsstyrt opprydning. Sletter gamle eposter, gamle nyhetsbrev og tilbud som er gått ut på dato. Du kan også velge å bare beholde de siste epostene fra en avsender.
  • Meldinger som er flagget som viktige blir nå liggende øverst i innboksen din.
  • Instant Actions. Når du beveger musepekeren din over en melding, dukker det opp hurtigknapper som lar deg slette, flagge, rense etc meldinger med ett enkelt klikk. Her kan brukeren legge til og trekke fra funksjonalitet, etter hva de bruker mest.
Nye Hotmail skal også ha blitt forbedret både på ytelse og sikkerhet. En egen Android-applikasjon for Hotmail er også på trappene, ifølge Dahl Løvsland.

Skjermbilder av noen av de viktigste nyhetene:


- Planen fremover er å fokusere på driverne som brukerne, og da spesielt de vi omtaler som “superbrukere” er opptatt av. I hovedsak dreier det seg om ny funksjonalitet og produktforbedringer på områdene ytelse, søppelpostfiltrering, sikkerhet, lagring og mobil, sier Dahl Løvsland.

Men når er nyhetene tilgjengelige, vil vi vite.

- Vi starter utrullingen av de forskjellige funksjonene nå i oktober, men det vil nok ta noen uker før all funksjonalitet har nådd alle brukerne, avslutter hun.

DinSide følger utviklingen, og vil teste nyhetene når de er på plass.

Samleside: E-post-tjenester

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer