Microsoft Photo Story 3

Ved å belønne ønsket adferd i stedet for å straffe uønsket adferd, prøver Microsoft ut et av grunnprinsippene innen moderne pedagogikk.

Publisert
Sist oppdatert

For å laste ned Photo Story 3 må nemlig Windows-installasjonen din valideres, altså vil registreringsnummeret måtte sjekkes mot Microsofts registre. Dette blir av mange tolket som en interessant vending i problematikken rundt piratkopiering av programmer; ved å frata piratene goder, skal det bli mindre attraktivt å "stjele" operativsystemet.

Knekket

Tidligere har Microsoft prøvd andre metoder, blant annet den mye omtalte produktaktiveringen av Windows XP. Denne "sperren" ble derimot raskt knekket, og ser ikke ut til å ha bremset piratkopieringen i nevneverdig grad.

Du kan lese mer om problematikken i denne artikkelen i vårt søstermagasin Digi.no.

Artig sak

Første gang vi stiftet bekjentskap med Photo Story, var i Plus!-pakken som kom omtrent samtidig med lanseringen av Windows XP høsten 2001. Versjon 3 er en videreutvikling av konseptet, og lar deg lage såkalte "Video stories" ved hjelp av digitale bilder, tekst og lyd. I praksis er det snakk om slideshows som lagres i form av videofiler (Windows Media-format). Ved hjelp av zooming og panorering blir bildene livaktige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer