Microsoft Photosynth

Ta masse bilder. Se dem i 3D.

Publisert
Sist oppdatert

(Køln/DinSide) Microsofts siste bildeteknologi imponerer.

Vi har besøkts Microsofts stand på Photokina der ett av de heteste temaene er Photosynth fra Microsoft Live Labs, som nå er gjort tilgjengelig for deg og meg til å teste ut.

Teknologien gjør at en haug av vanlige bilder sys sammen til en 3D-modell, som gjøres ved å analysere teksturene i de ulike bildene. Den var opprinnelig utviklet av selskapet Sealabs, som Microsoft kjøpte opp for et par år siden.

Fremgangsmåten er å ta bilder fra alle mulige vinkler av en scene. Du kan godt zoome inn på spesielle detaljer, ta bilder fra ulike vinkler i høyderetningen og så videre. I følge presentasjonen, er det eneste du bør unngå blanke objekter eller svært ensfargede objekter, som en hvit vegg eller lignende.

20GB Lagringsplass

Når du så sitter med en haug av bilder, kan du laste den opp til Photosynth-tjenesten. Her har hver bruker 20GB tilgjengelig lagringsplass, som bør holde i lange baner for de fleste. Med ett klikk starter du algoritmen som syr sammen bildene, og når denne har kvernet en stund, sitter du igjen med en såkalt synth.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer