Microsoft Photosynth

Ta masse bilder. Se dem i 3D.

Publisert
Sist oppdatert

(Køln/DinSide) Microsofts siste bildeteknologi imponerer.

Vi har besøkts Microsofts stand på Photokina der ett av de heteste temaene er Photosynth fra Microsoft Live Labs, som nå er gjort tilgjengelig for deg og meg til å teste ut.

Teknologien gjør at en haug av vanlige bilder sys sammen til en 3D-modell, som gjøres ved å analysere teksturene i de ulike bildene. Den var opprinnelig utviklet av selskapet Sealabs, som Microsoft kjøpte opp for et par år siden.

Fremgangsmåten er å ta bilder fra alle mulige vinkler av en scene. Du kan godt zoome inn på spesielle detaljer, ta bilder fra ulike vinkler i høyderetningen og så videre. I følge presentasjonen, er det eneste du bør unngå blanke objekter eller svært ensfargede objekter, som en hvit vegg eller lignende.

20GB Lagringsplass

Når du så sitter med en haug av bilder, kan du laste den opp til Photosynth-tjenesten. Her har hver bruker 20GB tilgjengelig lagringsplass, som bør holde i lange baner for de fleste. Med ett klikk starter du algoritmen som syr sammen bildene, og når denne har kvernet en stund, sitter du igjen med en såkalt synth.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.