Microsoft satser på beskyttelse

Det ser ut til at Microsoft har virkelig begynt å ta sikkerhet på alvor, og har sluppet flere løsninger som skal beskytte XP-baserte PCer.

Publisert
Sist oppdatert

Etter årevis med tetting av sikkerhetshull slipper Microsoft nå flere og flere verktøy som skal hjelpe deg med å holde PCen trygg og velfungerende.

For noen dager siden la selskapet ut en gratis spyware-fjerner, etter at de hadde kjøpt opp utviklerne av slikt programvare, Giant. Spyware-fjerner foreligger foreløpig i betaversjon, men etter vår erfaring fungerer temmelig bra. Du kan ha programmet kjørende i bakgunnen, og kjøre regelmessige sjekker av disken etter spionprogrammer.

Microsoft har også jevnlig sluppet verktøy som fjernet bestemte virus fra din PC, for eksempel Blaster, Sasser og Mydoom. Nå er alle disse verktøyene samlet i ett program, Malicious Software Removal Tool. Verktøyet søker etter og fjerner virus, og vil bli oppdatert med nye virusdefinisjoner den andre tirsdagen hver måned. Oppdateringene kan lastes ned via Windows Update. Det presiseres at dette programmet ikke er ment til å erstatte et skikkelig antivirusprogram, men kun fungere som et supplement.

Det er uansett bra at Microsoft slipper disse verktøyene, selv om det finnes mer omfattende alternativer der ute. Ryktene sier at selskapet jobber med en fullstendig antivirusløsning, og vi ser frem til å høre mer om dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer