Microsoft SideWinder Gamepad Pro

Den originale gamepaden til Microsoft er en klassiker. Gamepad Pro-versjonen er oppdatert med nytt design og nye funksjoner. Hvordan er så denne i forhold til originalen?

Publisert

Det er faktisk to forskjellige, nye gamepads fra Microsoft som bærer SideWinder-navnet. Den dyrere Pro-versjonen som denne testen handler om, og en billigere utgave som kun heter SideWinder Gamepad.

Gamepad Pro har fått et sølvfarget, mer futuristisk design, som passer ypperlig til Intellimouse Explorer fra den samme produsenten. Den har til sammen åtte funksjonsknapper, to av dem foran. I tillegg har den en ”shift”-knapp, som gir hver knapp dobbel funksjonalitet.

Den mest interessante funksjonen er imidlertid d-padens doble funksjonalitet. Den kan fungere både i digitalt og analog modus, og utviklerne har fjernet de vanlige åtte retningene – nå kan du snu deg helt fritt. Forskjellen på digitalt og analog modus er at d-paden er trykkfølsom i det analoge moduset. Med andre ord, jo hardere til høyre du trykker, desto raskere er reaksjonen.

Ellers er SideWinder Pro utstyrt med USB-tilkobling, og det følger med en CD med programvare.

Programvare

Det er nokså mange justeringsmuligheter i driverne. For det første kan du selvsagt velge om du vil bruke analog eller digital kontroll. Velger du analog, kan du stille inn hvor følsom du vil at d-paden skal være, og noen andre innstillinger. Videre kan du velge forhåndslagrede profiler, med innstillinger og knappeoppsett for de mest populære spillene. Du kan også lage egne profiler, men det er ikke spesielt praktisk på denne modellen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer