Microsoft slår grusomt tilbake

Viser svært lovende forbedringer i Windows 7.

Microsoft slår grusomt tilbake
Publisert
Sist oppdatert
Enheter du kobler til skal oppdages raskere, og være enklere å arbeide med. Oppstarten skal være raskere. Søk skal være langt bedre. Det skal være langt enklere å sette opp et hjemmenettverk.


Utviklerne som deltar på Microsofts PDC-konferanse i Los Angeles denne uken har fått se demonstrasjon etter demonstrasjon av funksjoner og grensesnitt i neste Windows-versjon, Windows 7.

Og selv om det er lenge til den endelige versjonen foreligger (sannsynligvis mot slutten av neste år), er mye på plass allerede.

Begeistrer igjen

Nyhetene ser ut til å begeistre både utviklere, journalister og nettdebattanter. Det siste døgnet har nemlig en rekke skjermbilder og videoklipp funnet veien til nettet, og det kan virkelig se ut til at Microsoft har lært av alle feilene som ble begått i oppkjøringen til Windows Vista-lanseringen for snart to år siden.

Microsoft slår grusomt tilbake


Forbedringene i grensesnittet er én ting, her er det nå mye mer fokus på hva som er praktisk for brukeren, naturligvis innpakket i tidsriktig eye-candy. En annen ting er forbedringene på innsiden. Enheter du kobler til skal oppdages raskere, og enklere å arbeide med. Oppstarten skal være raskere. Søk skal være langt bedre. Det skal være langt enklere å sette opp et hjemmenettverk, med mer.

Nettstedet Webmonkey har listet det det mener er de sju kuleste forbedringene ved Windows 7:

1. Ny oppgavelinje. Startlinjen er blitt redesignet, og ligner nå mer på MacOS X sin dock. Hurtigstart er integrert med vinduene. Har du for eksempel oppe to tre Internet Explorer-vinduer vil du kunne se miniatyrer av dem ved å bevege musepekeren over hurtigstart-ikonet. Beveger du musen over miniatyrene vil sidene få fokus og alt annet dimmes, med mer.

Microsoft slår grusomt tilbake


2. Jump Lists Klikk på et programikon, og det dukker opp en liste over de siste og mest brukte oppgavene knyttet til programmet. For eksempel kan du klikke på Internet Explorer-ikonet på oppgavelinjen, og få se surfe-historikken eller velge mellom de mest besøkte nettsidene. Klikker du på Word-ikonet får du opp de siste dokumentene du har hatt åpne osv.

Her er en videodemonstrasjon av Jump Lists:


3. Forbedringer i Aero-grensesnittet. Det gjennomsiktige Aero-grensesnittet så vi første gang i Windows Vista. Nå er det kraftig forbedret. Beveger du musepekeren helt til høyre på oppgavelinjen, blir alle vinduene gjennomsiktige, og du ser skrivebordet. Den kan du dessuten fylle med miniprogrammer, for sidebaren er tatt bort i Windows 7. Maksimering, stabling og gjenoppretting av vinduer skal kunne skje ved å dra dem til forskjellige steder på skjermen.

Se eksempel her:


Forhåndsvisning av skrivebordet:


4. Bedre søk. Den gamle startmenyen med alle sine trestrukturer er borte, nå er det søk som gjelder. Søkefeltet søker gjennom dokumenter, kontakter, epost, spillelister med mer, rett fra startmenyen.

Microsoft slår grusomt tilbake


5. Færre advarsler. UAE - User Account Control, har fått mye pepper i Vista. Nesten alle disse advarslene er borte i Windows 7, og administratorer skal enkelt kunne definere hva, når og hvordan man eventuelt skal få advarsler ved større endringer på systemnivå.

6. HomeGroups. Windows 7-PCer i et hjemmenettverk skal finne hverandre lettere, og bilder, film og musikk på disse PCene skal kunne åpnes på alle PCene som om de lå på én og samme harddisk. I en HomeGroup kan du dessuten ha flere skrivere tilknyttet, og når du trykker på print-knappen vil dokumentet finne veien ut på den skriveren som står nærmest deg, automatisk.

Microsoft slår grusomt tilbake


7. Device Stage. Dette er en kraftig forbedring av Enhetsbehandling i XP og Vista. Plugge du inn en enhet, får du opp egenskapene på denne måten:

Microsoft slår grusomt tilbake


Dermed kan du enkelt få informasjon og foreta endringer på et helt annet nivå og langt mer brukervennlig enn før.

Kilder: Webmonkey.com og Neowin.net

Kommer mer

DinSide Data følger utviklingen av Windows 7, og vil komme tilbake med mer stoff om neste Windows-versjon snart.

Les også:
Windows 7 blir lettere enn Vista
Men XP var ikke død...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer