Microsoft slår tilbake mot Google

Nettorienterte, billige Windows-bærbare allerede i norske butikker.

SMÅ, LETTE OG BILLIGE: Acer og HP er allerede på banen med Windows-maskiner med tilsvarende spesifikasjoner og priser som Chromebooks.  Foto: DINSIDE
SMÅ, LETTE OG BILLIGE: Acer og HP er allerede på banen med Windows-maskiner med tilsvarende spesifikasjoner og priser som Chromebooks. Foto: DINSIDE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har snart gått fem og et halvt år siden Google først avslørte planene om å lage sitt eget, nettorienterte operativsystem, Chrome OS.

Sommeren 2011 var de første bærbare datamaskinene som benyttet operativsystemet i butikkene, og de kom fra Samsung og Acer. Senere har de fleste store PC-produsentene kommet med sine egne Chromebooks. Fellesnevneren var rimelige, små, lette og raske maskiner.

I sommer stod også det norske markedet for tur, og Dinside har skrevet flere omtaler og foretatt tester av diverse Chromebooks de siste månedene.

Samleside: Chromebook

Alt skjer på nett

I Windows-verden er vi vant til at programmer og brukerfiler lagres lokalt på harddisken. På Chromebooks er dette flyttet ut til nettskyen, og maskinene er derfor avhengig av å ha nettilgang for å fungere optimalt. Fordelen er at farene er minimale for å miste data dersom maskinen blir ødelagt eller havner på avveie, siden alt ligger lagret på nett.

LES OGSÅ: Fordeler og ulemper med Chromebook

Salget av Chromebooks har imidlertid ikke tatt helt av her hjemme foreløpig, men i mange andre land har disse rimelige og lette bærbare datamaskinene gjort store innhogg i markedsandelene, spesielt i bedrifts- og budsjettsegmentene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer