Microsoft, Sony og Philips vil flytte hjem til deg

Nettverk kan være smertefullt. Det har mange fått merke på jobben. Nå samarbeider gigantene i elektronikk og databransjen om å trenge inn i de millioner hjem.

Microsoft, Sony og Philips vil flytte hjem til deg
Publisert

Nettverk i den hjemlige sfære har de fleste hittil forbundet med hyggelig omgang med venner og kjente. I løpet av nær framtid vil begrepet få nytt innhold, nå er det snakk om at apparatene i husholdningen skal knyttes sammen i nettverk. De skal kommunisere både med hverandre og med brukeren. Dette skal ikke være komplisert å bruke, og derfor jobbes det intenst med å definere standarder.

Mange nye standarder

IBM og AMD har slått seg sammen med Microsoft for å etablere standarder for hvordan hjemmets apparater av alle typer skal kommunisere. Det er etablert en arbeidsgruppe som kaller seg Home API Working Group som skal komme fram til en felles protokoll, som naturlig nok kalles Home API. Denne protokollen skal så brukes når datamaskinen, videomaskinen, alarmsentralen og musikkanlegget skal kommunisere med hverandre.

I tillegg til dette har Sony og Philips inngått avtaler med Sun om å implementere nettverksteknologien Jini, som er basert på det generelle programmeringsspråket Java. Denne teknologien skal offisielt lanseres i slutten av januar.

Philips har utviklet en teknologi som kalles HAVi – Home Audio/Video interoperability – som knytter sammen lyd- og videoutstyr med en kraftig forenklet kabling. Denne er basert på FireWire (IEEE 1394), en høyhastighets serieprotokoll, og erstatter både nettverkskabler, lydkabler og SCART med en tynn og fleksibel ledning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.