Microsoft Surface Pro 3

Nettbrett eller bærbar PC? Det siste.

MED PENN: Microsoft Surface Pro 3 leveres med en penn, som byr på kjekke snarveier og presis tegning/skriving. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
MED PENN: Microsoft Surface Pro 3 leveres med en penn, som byr på kjekke snarveier og presis tegning/skriving. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka blir Surface Pro 3 tilgjengelig i norske butikker, etter å ha blitt lansert over Atlanteren tidligere i sommer.

Surface Pro 3 er altså den tredje Pro-enheten i rekken, som lanseres 18 måneder etter at den første Surface-enheten så dagens lys.

Både den opprinnelige Surface og Surface 2 finnes i «lettvekter»-versjoner (som kjører Windows RT; en Windows-versjon uten mulighet for å kjøre tradisjonelle Windows-programmer), men foreløpig er det ikke annonsert noen RT-variant av treeren.

Dette er nytt

Microsoft har gjort noen endringer fra Surface Pro 2, som vi testet i oktober i fjor. Denne modellen blir for øvrig ikke tatt vekk fra markedet, men vil fortsatt være i salg.

Her er noen av de viktigste nyhetene i Surface Pro 3:

  • Større skjerm – Surface 2 Pro hadde en 10,6" berøringsskjerm med 1920x1080-oppløsning. På Surface Pro 3 er denne skjermstørrelsen økt til tolv tommer, og oppløsningen økt videre til 2160x1440; altså i et 3:2-format. Det synes vi er med på å undestreke at dette primært er en bærbar PC og ikke primært et nettbrett, selv om det kan brukes som begge deler.
  • Tynnere og lettere – Mens Surface 2 Pro var 13,5mm tykk, er dette nå blitt krympet til 9,1mm. Vekten er redusert fra 916 til 798 gram.
  • Ny penn – Med i pakken får du også en penn, som nå er blitt litt tykkere, og som i våre øyne føles bedre å skrive med. Mer om pennen senere.
  • Flere vinkler – Mens Surface Pro 2-skjermen kunne vinkles på to måter, er dette nå blitt ganske sømløst helt ned til 150 grader på Surface Pro 3.
  • Kraftigere – Surface Pro 3 kommer i fem utgaver, der de to kraftigste utgavene har i7-prosessor fra Intel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer