Microsoft Surface Pro 4

Den tar mål av seg å være både et nettbrett og en fullblods bedrifts-PC. Men hvor vellykket er Surface Pro 4? Vi har testet.

FJERDE GENERASJON: Microsoft Surface Pro har blitt enda bedre, men også enda dyrere siden sist. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
FJERDE GENERASJON: Microsoft Surface Pro har blitt enda bedre, men også enda dyrere siden sist. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Salget av nettbrett har omtrent stoppet helt opp.

En av årsakene er etter vår mening mangel på innovasjon, men med lanseringene av Samsung Galaxy View og Apple iPad Pro, prøver i hvert fall gigantene å utvide nedslagsfeltet til å omfatte bedriftsmarkedet.

I tillegg jobber PC-produsentene stadig hardere for å finne de beste hybridløsningene (kombinert nettbrett og PC), og her har vi sett lovende takter den siste tiden, se bare på HP Spectre 13 og Microsoft Surface Book.

Les også: Er dette verdens tynneste 13-tommer?

Tre år, fire generasjoner

Microsoft var blant de aller første som lanserte en ekte hybrid, det vil si et nettbrett med full Windows 8.1 som kunne kobles til et tynt, tynt tastatur. Vi snakker om førstegenerasjon Surface Pro, som ble lansert tilbake i 2012.

Nå er Microsoft klare med fjerde generasjon av Surface Pro, og selv om brettet naturligvis har blitt langt bedre på nær sagt alle områder siden førstegenerasjon, har Microsoft holdt fast på designuttrykket. Det er ingen tvil om at det fortsatt dreier seg om en Surface.

Større skjerm

Designendringene siden forrige gang er i praksis svært små. Brettet er marginalt lettere og tynnere, men skjermen er blitt større - og måler nå 12,3 tommer - opp 0,3 tommer fra treeren. Dette har skjedd uten å endre de ytre målene, det er bare rammen som er blitt smalere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer