Microsoft Surface Pro

Kanskje det nærmeste du kommer det beste fra to verdener akkurat nå.

Surface Pro er kanskje mer en PC enn et nettbrett, og det er på det området den imponerer oss mest. Men du må leve med enkelte kompromisser også her. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Surface Pro er kanskje mer en PC enn et nettbrett, og det er på det området den imponerer oss mest. Men du må leve med enkelte kompromisser også her. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det tok sin tid, men i dag, 30. mai 2013 er endelig Microsoft Surface Pro tilgjengelig i norske butikker. Det er snart et helt år siden den ble vist fram for første gang, og et halvt år siden den ble tilgjengelig i blant annet USA.

Les også: Windows-brett blir billigere

Hva er det egentlig?

Vi snakker her om et nettbrett med full PC-funksjonalitet. Det betyr i praksis at brettet har en vanlig PC-prosessor (Intel Core i5-3317U), full HD-skjerm, 4 GB minne, SSD på 64 eller 128 GB, Windows 8 Pro, og kan kjøre alle de vanlige PC-programmene dine. Når brettet kneppes i det medfølgende tastaturet, forvandles Surface Pro i praksis til en fullverdig PC.

Og vi kan like godt røpe det med det samme: Surface Pro er kanskje mer en PC enn et nettbrett, og det er på det området den imponerer oss mest. For noen kompromissløs løsning er dette ikke, selv om gjennomføringen er blant de bedre vi har sett så langt.

Lillebror Surface RT, som har vært på det norske markedet siden i vinter, kan kun kjøre programmer (apper) som er laget for Windows 8 eller nyere. Lillebroren er altså langt enklere maskinvaremessig, noe du kan lese mer i vår grundige test fra februar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer