Microsoft SyncToy 2.0

Dette lille Microsoft-programmet bør installeres prompte!

Publisert
Sist oppdatert

Det har gått hele tre år siden versjon 1.0 forelå som en del av Microsoft PowerToys; en samling små og nyttige Microsoft-programmer som av forskjellige årsaker ikke ble implementert i Windows XP som standard.

Vi snakker om lille SyncToy, som kanskje er det aller mest nyttige medlemmet i PowerToys-samlingen. Basisfunksjonaliteten er enkel; det sørger for å synkronisere innholdet i to mapper, på to forskjellige PCer, partisjoner eller disker.

Les også: Årets viktigste gratisprogram

Vista og XP

Nå er versjon 2.0 her, og nå tåler programmet fint å stå på egne ben. For den nye versjonen bryr seg ikke om du har Windows XP installert eller ikke. Det fungerer nemlig helt utmerket også i Vista. Og det er fortsatt gratis.

Bruken av programmet kunne knapt vært enklere. Du starter med å lage et såkalt "Folder Pair", altså to mapper som du ønsker skal speile hverandre.

Les også: Ekstremt enkel backup

Forskjellige metoder

Deretter får du tre valg. Du kan for eksempel velge Syncronize, altså synkronisere innholdet i de to mappene, noe som betyr at filer som er blitt lagt til i mappe 1 blir kopiert over til mappe 2, og vice versa. Også endringer i form av omdøpte eller slettede filer/mapper vil speiles. Alt som slettes legges i papirkurven, og kan derfor enkelt gjenopprettes hvis ønskelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer