Microsoft SyncToy 2.0

Dette lille Microsoft-programmet bør installeres prompte!

Publisert
Sist oppdatert
Bruken av programmet kunne knapt vært enklere. Du starter med å lage et såkalt "Folder Pair", altså to mapper som du ønsker skal speile hverandre.


Det har gått hele tre år siden versjon 1.0 forelå som en del av Microsoft PowerToys; en samling små og nyttige Microsoft-programmer som av forskjellige årsaker ikke ble implementert i Windows XP som standard.

Vi snakker om lille SyncToy, som kanskje er det aller mest nyttige medlemmet i PowerToys-samlingen. Basisfunksjonaliteten er enkel; det sørger for å synkronisere innholdet i to mapper, på to forskjellige PCer, partisjoner eller disker.

Les også: Årets viktigste gratisprogram

Vista og XP

Nå er versjon 2.0 her, og nå tåler programmet fint å stå på egne ben. For den nye versjonen bryr seg ikke om du har Windows XP installert eller ikke. Det fungerer nemlig helt utmerket også i Vista. Og det er fortsatt gratis.

Microsoft SyncToy 2.0


Bruken av programmet kunne knapt vært enklere. Du starter med å lage et såkalt "Folder Pair", altså to mapper som du ønsker skal speile hverandre.

Microsoft SyncToy 2.0


Les også: Ekstremt enkel backup

Forskjellige metoder

Deretter får du tre valg. Du kan for eksempel velge Syncronize, altså synkronisere innholdet i de to mappene, noe som betyr at filer som er blitt lagt til i mappe 1 blir kopiert over til mappe 2, og vice versa. Også endringer i form av omdøpte eller slettede filer/mapper vil speiles. Alt som slettes legges i papirkurven, og kan derfor enkelt gjenopprettes hvis ønskelig.

Dette er en nyttig løsning når du for eksempel jobber på to PCer, og ønsker at alle filene du jobber med skal være tilgjengelig på begge PCer.

Det andre valget heter Echo. Her er det mappe 1 som bestemmer innholdet i mappe 2. Nye og oppdaterte filer i mappe 1 blir kopiert til mappe 2, ikke andre veien. Dette er nyttig dersom mappe 2 kun er en sikkerhetskopi av mappe 1.

Det tredje valget har fått navnet Contribute. Fungerer som Echo, med ett unntak: Filer som slettes fra mappe 1, slettes ikke fra mappe 2.

Microsoft SyncToy 2.0


Dette er nytt

Brorparten av funksjonaliteten var også tilgjengelig i versjon 1.0 og 1.4 av programmet. De fleste nyhetene ligger i på innsiden, med blant annet ny synkroniseringsmotor med bedre hastighet, samt støtte for synkronisering av krypterte filer.

Du har i tillegg langt flere filtre å velge mellom når du skal sette opp synkroniseringen. Og endelig: versjoner for både 32-bits og 64-bits utgaver av Windows XP/Vista.

Prøv selv

SyncToy 2.0 finnes foreløpig kun i engelsk språkdrakt, men fungerer helt fint i norske utgaver av Windows. Du finner mer informasjon om nyhetene og kan laste ned programmet (ca 4 MB) fra denne siden.

Husk å lese advarselen dersom du oppgraderer fra en tidligere versjon av programmet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer