Microsoft tar opp kampen med QuickTime

Apple QuickTime for avspilling av video er installert på mer enn 70% av alle amerikanske hjemme-PCer. Nå vil Microsoft ta opp kampen om multimedia på Internett for alvor, og lanserer om kort tid Chromeffects. Det nye programmet har mange muligheter, og kan åpne for mer spennende multimedia på Web.

Publisert

Programmet ble presentert på Siggraph 98, som er en kongress for grafikkproffene. Chromeeffects har som mål å levere kompleks multimedia over lavhastighets Internettforbindelser. Programmet vil blande HTML med 3D og lyd i en strøm som blir dekodet og avspilt av PCen. Dette er samme prisnipp som RealNetworks RealPlayer. Chromeeffects vil kun fungere på kraftige PCer, og minimumskrav er 300 MHz med Windows 98/NT som operativsystem.

For å stjele markedandeler fra Apple og RealNetworks, vil Microsoft i første omgang satse på å få web-utviklere til å ta i bruk det nye programmet. Det kan også tenkes at det vil bli en del av Microsofts Office-programmer, som jo kanskje er den beste kanalen for å introdusere nye teknologier. For vanlige brukere vil Chromeffects til å lage interaktive illustrasjoner der det i dag er mest naturlig å bruke tekst.

Kampen om markedet

Det er vel ikke noen bombe at Microsoft vil kjempe med nebb og klør for å overta Apples markedsdominans også på dette feltet. I følge markedsbyrået MediaMatrix har mer enn 70% av de 35,3 mill. Intel-baserte hjemme-PCene i USA installert Apple QuickTime for videoavspilling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer