Microsoft tatt med buksene nede?

I åpningsforedraget på Comdex-messen i Las Vegas viste Bill Gates programmet ClearType som etter Microsofts mening skal revolusjonere leseligheten på skjermer. Nå viser det seg imidlertid at denne teknologien allerede ble lansert av erkerivalen Apple i 1976 - hvis vi skal tro utvikleren Steve Gibson.

Publisert

Microsoft har ikke frigitt alle de tekniske detaljene rundt ClearType fordi patentsøknadene ikke er ferdigbehandlet. Det er derfor ikke mulig å få noen endelig bekreftelse på om påstandene som er fremsatt i amerikanske PC-World virkelig holder, men det der mye som tyder på at Microsoft her er tatt med buksene nede.

Lansert i 1976

Undertegnede var selv til stede på foredraget, og ClearType ble fremholdt som en helt ny Microsoft-oppfinnelse som kan brukes på en lang rekke små enheter som krever høy leselighet som eletroniske bøker eller små bærbare PCer.

Påstanden som nå blir fremsatt av Steve Gibson, er at Apple allerede i 1976 lanserte en slik teknikk på maskinen Apple II. Selve teknikken ble utviklet av legendariske Steve Wozniak, som startet Apple sammen med Steve Jobs.

Teknikken som ble brukt på Apple-maskinen går i korthet ut på å splitte piksler og knytte dem sammen igjen på en måte som gjør at tekst og bilder fremstår skarpere. Vi har ikke de tekniske detaljene rundt hvordan dette faktisk foregår, og synes også det er underlig at Apple ikke har gjort noe mer med dette (hvis det fungerer så bra).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer