Microsoft Touch Mouse

Er ikke hjulet lenger aktuelt? Kan berøring erstatte?

Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skrollehjulet var en genial oppfinnelse, og det var Microsoft som var først ute med det, allerede i 1993 ble det oppfunnet, men først med IntelliMouse i 1996 og Office 97 året etter ble det en populær standard.

Men det har dukket opp nye måter å styre bevegelse på, og berøringsflater har vi hatt i lang tid, helt siden 90-tallet i forskjellige varianter.

Tidligere var disse flatene følsomme for trykk, og mange fant dem ubehagelige å bruke i lengden. Men etter at de kapasitive styreflatene kom har ergonomien blitt akseptabel for de aller fleste.

Apple var først ute med berøringsflate på sin Magic Mouse i 2009. Vi testet den i november og den vakte bare måtelig begeistring hos vår testjournalist. Andre har funnet den utmerket i daglig bruk, og den er fremdeles standard med alle stasjonære Mac-er som selges.

Nå har Microsoft kommet med sin utgave, og den bærer det klingende navnet Touch Mouse.

Egenskaper

Touch Mouse har en fasong som ligger godt i hånden. Du hviler håndflaten på den og styrer med fingertuppene. Bare ganske små bevegelser er nødvendige for å ta kommando, og repertoaret er ganske omfattende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer