Microsoft Universal Foldable Keyboard

Et av de smarteste mobiltastaturene vi har sett, men helt uten lyter er det ikke.

SMART MOBILTASTATUR: Du får fulle Office-pakker til smartmobiler, så hvorfor ikke jobbe litt mer effektivt? Dette Microsoft-tastaturet hjelper deg med å få skrivejobbene unna. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
SMART MOBILTASTATUR: Du får fulle Office-pakker til smartmobiler, så hvorfor ikke jobbe litt mer effektivt? Dette Microsoft-tastaturet hjelper deg med å få skrivejobbene unna. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mer og mer av kommunikasjonen vår med omverdenen foregår via berøringer på mobilskjermen. Det funker bra i de fleste tilfeller, men skal du skrive lange tekster og brev, er det fortsatt ingenting som slår det godt, fysisk tastatur.

Treenighet

Microsoft Universal Foldable Keyboard er et oppladbart tastatur myntet på mobiler og nettbrett. Det ble lansert samtidig med smartmobilen Lumia 950 og Microsoft Display Dock.

De tre enhetene utgjør alt du trenger for å benytte Lumia 950 som PC: Mobilen kobles til dokken, dokken til skjermen, tastaturet til mobilen via Bluetooth, og samtidig kan mobilskjermen brukes som pekeplate.

LES OGSÅ: Test hvor raskt du skriver

Fire smarte fordeler

Bluetooth-tastaturer finnes i alle former og fasonger, men dette er et av de smarteste. For det første tar det svært liten plass. Sammenklappet måler det nemlig ikke mer enn 12 x 15 centimenter, og er knapt én centimeter tykt.

TAR LITE PLASS: Så tynt kan man altså lage et sammenbrettbart tastatur. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
TAR LITE PLASS: Så tynt kan man altså lage et sammenbrettbart tastatur. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer

BRETT OPP: Så får du et tastatur i full størrelse. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
BRETT OPP: Så får du et tastatur i full størrelse. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer

For det andre fungerer selve bretten også som av/på-bryter. Så snart du bretter det ut, skrus det på, og kobler seg opp mot mobilen din umiddelbart. Batteriet skal ifølge Microsoft holde i inntil tre måneder mellom hver gang det må lades.

MIKRO-USB: Ladeporten finner du på den ene siden. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
MIKRO-USB: Ladeporten finner du på den ene siden. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer

For det tredje kan brettet kobles opp mot to enheter, for eksempel mobilen din og nettbrettet. Du veksler mellom dem med ett enkelt tastetrykk:

BYTT MELLOM ENHETER: Det er ingen sak å bruke tastaturet med både mobil og nettbrett.  Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
BYTT MELLOM ENHETER: Det er ingen sak å bruke tastaturet med både mobil og nettbrett. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer

Siden det benyttes standard Bluetooth-oppkobling, er tastaturet også universelt, og fungerer både mot Android, Windows- og iOS-enheter. Og sist - men ikke minst: Tastaturet er sølbestandig. Skulle du velte vannglasset ditt over det, skal det altså bare være å tørke av det, og så er du klar for ny tasteøkt.

LES OGSÅ: Er dette fremtidens tastatur?

Nesten som et tastatur på bærbare PC-er

På øverste rad finner du hurtigtaster for lyd- og medieavspilling, søk og låsing av enheten. Siden enkelte taster er OS-spesifikke, har du en egen OS-knapp øverst i høyre hjørne. Trykk på den for å angi hvilket operativsystem du er koblet til.

Selve tastaturet er både størrelses- og utformingsmessig likt mange bærbare PC-er, og oppfører seg også likt med hensyn til respons og ergonomi - med noen unntak. Det er delt på midten, med et par centimeters glippe. Mellomromstasten er derfor delt.

At tastene 7, T, G, H og N er inntil dobbelt så brede som de øvrige, er for oss ikke veldig logisk, men det mest problematiske er at de norske bokstavene Æ, Ø og Å er smalere enn de øvrige. Spesielt for deg som bruker touch-metoden, vil dette gjerne medføre en del feiltasting i starten.

LES OGSÅ: Lær deg touch - helt gratis

HENDIG: Tastaturet tar ikke større plass en en litt stor lommebok. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
HENDIG: Tastaturet tar ikke større plass en en litt stor lommebok. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer

Kort oppsummert

Utover dette har vi lite å utsette på dette smarte tastaturet. Har du behov for å skrive mye, er dette en løsning som både tar liten plass, og sørger for at du får jobben gjort på en effektiv måte.

LES OGSÅ: Skal føttene på tastaturet være slått ned eller opp?

Testresultat

Microsoft Universal Foldable Keyboard

Svært kompakt, smart klappformat, enkelt å koble opp mot to enheter, vannavstøtende, bra batteritid

Noen snåle tastestørrelser, de norske tastene er smalere enn de øvrige.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer