Microsoft utfordrer boka

Microsoft vil i samarbeid med flere store forlag lansere programvare som skal gjøre lesning av romaner og annen litteratur på datamaskin like naturlig og hyggelig som å lese en bok i godstolen.

Microsoft utfordrer boka
Publisert

Elektroniske bøker har eksistert i lang tid allerede, men har ikke blitt noen stor suksess. Rocket eBook har samarbeidet med verdens nest største nettbokhandel, Barnes & Noble, om å selge bøker som kan lastes ned over Internett, og deretter bli lest på en bestemt håndholdt datamaskin.

Men når Rocket eBook har kostet 199 amerikanske dollar (ca. 1600 kr.) og Barnes & Noble bare har 2700 bøker til salgs, har nok mange kvidd seg for å forlate noe så trivelig som en fysisk papirbasert bok tross alt er.

Nå samarbeider gigantene

Men nå kan det hende at elektroniske bøker får sin revolusjon: Microsoft har i de siste ukene innledet samarbeid med Barnes & Noble, Spanias største og et av Italias største forlag. Samarbeidet innebærer at Microsoft sørger for programvare som er spesielt tilpasset lesning, blir gjort tilgjengelig for PDAer (små håndholdte datamaskiner). Samtidig sørger flere forlag for at mange boktitler kommer på markedet i elektronisk format.

Neste versjon av Windows CE (som trolig blir kalt Pocket PC – før jul var Windows Powered lansert som var nytt navn) kommer til å bli levert med en ny typografiteknologi, kalt ClearType, som skal sørge for å gjøre det nesten like behagelig å lese tekst på skjermen som på papir.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer