Microsoft viser neste generasjon Windows

På en konferanse avslørte Bill Gates nylig mange detaljer om Microsofts nye operativsystemer. Dagen etter ble en tidlig versjon av Whistler-operativsystemet gjort tilgjengelig for utvalgte testere. Her er oversikten over fremtiden til Windows.

Kontrollpanelet blir i fremtiden mer oversiktlig
Kontrollpanelet blir i fremtiden mer oversiktlig Vis mer
Publisert

Selv om Microsoft har snakket lenge om integrasjon av den brukervennlige 9x-kjernen og den stabile NT-kjernen, er det først nå at selskapet faktisk ser ut til å få det til. Det er det nye operativsystemet, med kodenavnet Whistler, som skal kombinere det beste fra to verdener. Microsoft prøver med dette å skape det ultimate operativsystemet, som skal appellere både til hjemmebrukere og profesjonelle.

Så hva er egentlig Whistler? I sin tidlige form er operativsystemet ganske likt Windows 2000, og beholder det samme grensesnittet. I følge Microsoft er Whistler bare en oppdatering av Windows 2000 – en slags ”Second Edition”. Blant forbedringene er et nytt og mer intuitivt kontrollpanel, integrering av den nye .Net-teknologien (som vil gi brukerne mulighet til å for eksempel lagre filer på et web-område hos Microsoft) og mer brukervennlighet og stabilitet.

Det er ventet at en betaversjon av Whistler vil slippes til høsten. Selve operativsystemet skal komme på markedet i to versjoner (én for hjemmebrukere og én for profesjonelle), høsten 2001.

Hva kommer etter Whistler?

Microsofts planer strekker seg lenger enn bare til neste år. Selskapets utviklere er i full gang med en etterfølger til Whistler, for tiden kjent som Blackcomb. Dette operativsystemet skal være drastisk forskjellig fra den velkjente Windows-kjernen – blant annet vil brukergrensesittet gjennomgå forandringer. .Net-funksjonaliteten vil også bli fullstendig integrert i denne utgaven av Windows. Utenom dette er få detaljer kjent om Blackcomb. Det er egentlig ikke så rart med tanke på at den ikke kommer før tidligst i år 2002.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer