Microsoft Zune kommer

Men kanskje ikke i den formen du trodde.

Publisert
Sist oppdatert

Microsofts egen "iPod" heter Zune, og hvis navnet er ukjent for deg er du neppe alene. Spillerne i Zune-serien er nemlig ikke en gang tilgjengelig på det norske markedet.

Det har imidlertid lenge versert rykter om at Microsoft ønsker å løsrive programvaren på spilleren, og porte den til (du gjettet det kanskje) mobile enheter basert på Windows Mobile-plattformen.

Dermed kan plutselig en rekke PDAer og mobiltelefoner bli Zune-spillere.

Ballmer bekrefter

Ryktene ble langt på vei bekreftet i et intervju Microsoft-sjefen Steve Ballmer gjorde med magasinet CIO, i følge vår kilde Neowin.net.

- Vi laget Zune-maskinvaren og utstyrte den med Zune-programvaren, men i fremtiden vil du se at programvaren vil bli portet til både PCer, Windows Mobile-enheter etc, uttalte Ballmer til magasinet.

Som hånd i hanske

Programvaren som brukes for å synkronisere musikk, video og bilder med Zune-spillere mot PC er gratis og tilgjengelig for alle. Og selv om navnet er "Zune software" må den ikke forveksles med programvaren i selve spillerne. Den er tilpasset små skjermer. I disse mini-PC-tider er det ikke vanskelig å se for seg nytten av en PC-porting, slik Ballmer antydet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer