Microsoft Zune kommer

Men kanskje ikke i den formen du trodde.

Publisert
Sist oppdatert


Microsofts egen "iPod" heter Zune, og hvis navnet er ukjent for deg er du neppe alene. Spillerne i Zune-serien er nemlig ikke en gang tilgjengelig på det norske markedet.

Det har imidlertid lenge versert rykter om at Microsoft ønsker å løsrive programvaren på spilleren, og porte den til (du gjettet det kanskje) mobile enheter basert på Windows Mobile-plattformen.

Dermed kan plutselig en rekke PDAer og mobiltelefoner bli Zune-spillere.

Microsoft Zune har ikke blitt den samme kommersielle suksessen som Apples iPod, for å si det mildt.
Microsoft Zune har ikke blitt den samme kommersielle suksessen som Apples iPod, for å si det mildt. Vis mer


Ballmer bekrefter

Ryktene ble langt på vei bekreftet i et intervju Microsoft-sjefen Steve Ballmer gjorde med magasinet CIO, i følge vår kilde Neowin.net.

- Vi laget Zune-maskinvaren og utstyrte den med Zune-programvaren, men i fremtiden vil du se at programvaren vil bli portet til både PCer, Windows Mobile-enheter etc, uttalte Ballmer til magasinet.

Som hånd i hanske

Programvaren som brukes for å synkronisere musikk, video og bilder med Zune-spillere mot PC er gratis og tilgjengelig for alle. Og selv om navnet er "Zune software" må den ikke forveksles med programvaren i selve spillerne. Den er tilpasset små skjermer. I disse mini-PC-tider er det ikke vanskelig å se for seg nytten av en PC-porting, slik Ballmer antydet.

I følge Neowin er det store sjanser for at Zune-programvaren er standard i Windows Mobile 7, som er neste generasjon av operativsystemet myntet på mobile enheter, men dette er foreløpig ikke bekreftet fra verken Ballmer eller andre kilder hos Microsoft.

Les også:
Zune software - Microsofts skjulte gratis-skatt
Alt du trenger å vite om Zune

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer