Microsoft Zune kommer

Men kanskje ikke i den formen du trodde.

Publisert
Sist oppdatert

Microsofts egen "iPod" heter Zune, og hvis navnet er ukjent for deg er du neppe alene. Spillerne i Zune-serien er nemlig ikke en gang tilgjengelig på det norske markedet.

Det har imidlertid lenge versert rykter om at Microsoft ønsker å løsrive programvaren på spilleren, og porte den til (du gjettet det kanskje) mobile enheter basert på Windows Mobile-plattformen.

Dermed kan plutselig en rekke PDAer og mobiltelefoner bli Zune-spillere.

Ballmer bekrefter

Ryktene ble langt på vei bekreftet i et intervju Microsoft-sjefen Steve Ballmer gjorde med magasinet CIO, i følge vår kilde Neowin.net.

- Vi laget Zune-maskinvaren og utstyrte den med Zune-programvaren, men i fremtiden vil du se at programvaren vil bli portet til både PCer, Windows Mobile-enheter etc, uttalte Ballmer til magasinet.

Som hånd i hanske

Programvaren som brukes for å synkronisere musikk, video og bilder med Zune-spillere mot PC er gratis og tilgjengelig for alle. Og selv om navnet er "Zune software" må den ikke forveksles med programvaren i selve spillerne. Den er tilpasset små skjermer. I disse mini-PC-tider er det ikke vanskelig å se for seg nytten av en PC-porting, slik Ballmer antydet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.