Surface Studio er Microsofts svar på iMac

Microsofts første stasjonære maskin

…og dette kommer i neste utgave av Windows 10.

IMAC-UTFORDRER: Microsoft Surface Studio er selskapets første stasjonære PC. Foto: Microsoft/YouTube
IMAC-UTFORDRER: Microsoft Surface Studio er selskapets første stasjonære PC. Foto: Microsoft/YouTube Vis mer
Publisert

På en pressekonferanse i New York onsdag kveld norsk tid, dro Microsoft sløret av sin første stasjonære PC, Surface Studio.

I likhet med Apples iMac er dette en alt-i-ett-PC, men der Apples skjerm er tykkere mot midten, har Microsoft valgt å legge maskinvaren i skjermfoten. Det gjør at selve skjermen er svært tynn – bare 12,5 mm over midjen.

Den er dessuten trykkfølsom og kan brukes med Surface Pen; stylusen som også brukes på øvrige Surface-maskiner.

Kan vinkles og senkes

Microsoft frir uten tvil til designere og andre med kreative yrker med denne maskinen. Med én hånd kan du enkelt endre vinkel på skjermen takket være det Microsoft har kalt «Zero gravity hinge».

Skjermen er 28 tommer over diagonalen og har en oppløsning på 4.500x3.000 piksler, eller da drøye 60 prosent flere piksler enn en 4K-skjerm.

På baksiden av foten sitter det fire USB 3.0-kontakter, SD-kortleser, mini Displayport-utgang, 3,5mm-utgang og nettverksport. Som seg hør og bør har den selvsagt også støtte for WiFi (802.11ac).

Maskinvaremessig kan Surface Studio konfigureres med 6. generasjons Core i5 og i7-prosessorer fra Intel, 8/16/32 GB arbeidsminne, 1TB eller 2TB hybriddisker og GeForce GTX 965M eller 980M-grafikkort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer