Microsofts høstkolleksjon

Nye mus, tastaturer og fingeravtrykk-gjenkjenning er blant høstnyhetene fra Microsoft. Vi tittet på disse, og spesielt fingeravtrykk-teknologien er spennende.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om mange av nyhetene Microsoft viste frem på en lansering i går allerede er kjent, var det likevel hyggelig å få muligheten til å kjenne på de nye produktene i levende live.

Det kanskje aller mest interessante var en ny teknologi for gjenkjenning av fingeravtrykk, som Microsoft nå bygger inn i sine mus og tastaturer. Teknologien er ikke ment til å være en sikkerhetsrutine, meningen er rett og slett å gjøre innlogging eller internettsurfing lettere. Det fingeravtrykkleseren gjør, er å huske dine passord til diverse nettsider, slik at neste gang du skal logge deg inn på Hotmail eller en hvilken som helst annen passord-beskyttet nettside, trenger du bare å legge fingeren din på leseren. Det fungerer helt genialt.

Du kan også legge inn flere brukere til leseren, og hvis en ny bruker skal logge seg inn på PCen du har brukt, trenger de bare å legge fingeren på leseren og Windows bytter automatisk bruker.

Fingeravtrykkleseren bygges inn i både tastatur, mus og fås kjøpt som stand alone-enhet.

I tillegg kommer det en rekke nye mus og tastaturer. Toppmodellen blant tastaturene er Optical Desktop, som har den nevte fingeravtrykkleseren innebygd. Det følger også med trådløs mus på kjøpet. I tillegg lanseres det også en Bluetooth-utgave av den eldre Desktop Elite-pakken med mus og tastatur, der det følger med en Bluetooth-plugg som du også kan bruke til å koble PCen din med andre enheter. Den siste nyheten er Comfort-tastaturet, som vi allerede har skrevet om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer