Microsofts KB-database

Har du problemer med Windows, er Microsofts database et nyttig verktøy. Den kan du bruke til å søke etter løsninger på Windows-problemer.

Microsofts KB-database
Publisert
Sist oppdatert

Etter hvert som diverse problemer i Microsoft-produkter blir kjente, blir løsningene registrert som kundestøtteartikler i en database (Knowledge Base). Databasen består allerede av flere hundre tusen artikler, men den vokser stadig med nye produkter og problemstillinger.

Du kan søke i databasen via et søkefelt på nettsiden support.microsoft.com, som tilrettelegges etter land. Er du i Norge vil denne nettsiden være norskspråklig.

Bruk databasen til å løse problemer

Har du problemer med Windows eller andre produkter fra Microsoft, kan denne databasen hjelpe deg. Kunsten er å søke på en mest mulig effektiv måte og bli vant til å lese artiklene i databasen. Problemet er nemlig at databasen er lite brukervennlig for de som har liten erfaring med data. Jo mer du bruker databasen, jo bedre blir du kjent med den og jo bedre utbytte får du av den. På microsoft.com finner du en norsk veiledning for databasen.

Bruk avansert søk hvis du ønsker for eksempel å spesifisere nærmere hvilket produkt du søker hjelp om.

Søketips

  • Bruk stikkordBruk gjerne ett søkeord som best mulig dekker det du søker etter. Unngå å skrive hele setninger, men legg gjerne til flere søkeord etter hvert, hvis du får for mange treff i først forsøk. Unngå å bruke for generelle ord, som for eksempel "file". Jo mer unikt stikkord du bruker jo bedre treff får du. Et godt tips er å bruke navn på en fil hvis du finner noe slikt i en feilmelding, for eksempel iexplorer.exe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer