Microsofts snuoperasjon

Vedgår at skrivebordet er kjernen i Windows.

Microsoft innser at skrivebordet er den viktigste komponenten for PC-brukere. Derfor vil både startmeny og apper i vinduer komme på plass mot slutten av året. Foto: Microsoft
Microsoft innser at skrivebordet er den viktigste komponenten for PC-brukere. Derfor vil både startmeny og apper i vinduer komme på plass mot slutten av året. Foto: Microsoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden lanseringen av Windows 8 for halvannet år siden har operativsystemet gjennomgått flere relativt store endringer, og vi har fortsatt flere i vente.

Mange vil hevde at Microsoft i utgangspunktet overvurderte markedet for Windows-nettbrett og berøringsfølsomme PC-skjermer, og fokuserte for lite på tradisjonell Windows-bruk med tastatur og mus.

For eksempel var det klassiske skrivebordet redusert til en app på den nye berøringsoptimaliserte flisemenyen i Windows 8, startknappen og den klassiske startmenyen var dessuten tatt bort.

Nå kan dette endre seg.

Dette er nytt i Windows 8.1 Update

Skrivebordet er viktig

I et intervju med ZDnet nylig uttalte Terry Myerson, som er visepresident for Microsofts operativsystem-divisjon, at videreutvikling av skrivebordet vil være et viktig satsingsområde framover, ganske enkelt fordi "det er kjernen av Windows".

Det betyr blant annet at Windows 8-apper snart kommer til å kunne kjøres i vinduer på skrivebordet, som vanlige programmer. Allerede nå kan disse appene startes fra oppgavelinjen hvis du har installert Windows 8.1 Update.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer