Microtek ScanMaker 6100

Trenger du en skanner til papir, negativ film og dias? Microtek har en bordskanner som håndterer alle disse oppgavene, vi har testet og sammenlignet.

Microtek ScanMaker 6100
Publisert
Sist oppdatert

Skannere med høy optisk oppløsning er ikke lenger utenfor økonomisk rekkevidde. Etter at USB 2.0 har blitt standard er kraftige utgavene også blitt langt enklere og mer praktisk å ta i bruk, sammenlignet med SCSI.

Vi har tidligere testet et par slike skannere fra Canon, som støtter både vanlige ark, film, og dias. Den største og mest avanserte modellen kan du lese om her, mens en rimeligere utgave er testet her.

Nå er turen kommet til Microtec 6100.

Felles trekk

Microtec-skanneren har i utførelse mest til felles med CanoScan 9900F, den store modellen fra Canon. Her har vi muligheten til å skanne flere dias eller filmstrips i sammen slengen, eller storformat opp til 4x 5 tommer.

For dias og filmstrip finnes det plater hvor du legger i det som skal skannes slik at det blir rett og plant. Disse er idiotsikkert utformet med forhøyninger som går inn i hull i lokket, slik at du ikke kan legge i feil. Da går nemlig ikke lokket ordentlig igjen.

Platen for storformat er derimot bare en enkel, tynn plate med en åpning for filmen.

Foran på skanneren sitter det en knapperad med hele 8 knapper. Disse setter i gang skanning, kopiering, OCR, epost, Scan-to-Web, Setup/cancel, brukerdefinert og av/på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer