MIDI - teknisk

Publisert

MIDI er data som går serielt. Standarden er beslektet med serieportene (Com-portene) på PCen, som brukes til f.eks. modem. Forskjellen er at MIDI alltid går med overføringshastigheten 31,25 kHz , og at enhetene som er koblet sammen er galvanisk skilt fra hverandre.

I MIDI-enheten som er mottager, er det alltid en optokobler (lysdiode-basert enhet) som overfører dataene fra inngangen til elektronikken. Dette gjør at det ikke blir parallelle jordforbindelser mellom instrumentene som ofte gir brum i lydkretsene.

MIDI sender data i en byte hvor det alltid er én statusbit og 7 databits. Hver melding har også en start og stop-bit som hjelper til med å trigge logikken under overføringen..

I den første statusmeldingen gis det beskjed om hvilken kanal (3 bits gir 16 kanaler), hva slags hendelse som foregår (4 bits), så kommer parametrene med statusbit og de 7 databit’ene. Dette gir muligheter for 128 forskjellige verdier, og flere slike bytes sendes etter hverandre for å formidle hver enkelt spilleinformasjon.

En komplett melding om å spille en enkelt tone består derfor av 3 meldinger:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer