MIDI-filer - til WAV/MP3?

MIDI-filer - til WAV/MP3?
Publisert

Vi har en mengde midi-filer som jeg gjerne skulle ha brent på en CD og gitt til min sønn. Men etter det jeg forstår kreves det at de konverteres til wav-filer. Er det mulig? Finnes det programvare som kan det? Vet at det finnes programvare som kan konvertere mp3 til wav.Men har ikke hørt om midi til wav. Takknemlig for hjelp,

Egil

Datadoktoren svarer:

Det er ikke noe i veien for å brenne MIDI-filer på CD-ROM, men de må da spilles av på en PC med lydkort. For at det skal låte helt likt på din sønns PC, må han ha det samme lydkortet som du har. Ingen MIDI-del på lydkort fra forskjellige fabrikanter er helt like. Dessuten spiller effektdelen på lydkortet og ikke minst høyttalerne en stor rolle.

Fra MIDI til lyd

MIDI-filer innholder faktisk ikke lyd-data i det hele tatt. De inneholder bare kontrollmeldinger og brukes til å styre et musikkinstrument, som kan være alt fra et keyboard til et lydkort.

Derfor vil en MIDI-fil som spilles av på din PC med ditt lydkort ikke låte likedan som på en annen PC med et annet lydkort, eller spilt av på et MIDI-instrument.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer