MIDI/Synth

Publisert

Kortet har en samplebasert synth med 64 stemmers polyfoni. Selve arkitekturen er ikke så veldig forskjellig fra den vi finner på EMU og SoundBlaster Live!, men det som er påtagelig er at råmaterialet, selve samplingene, utvalget og finredigeringen er langt mer forseggjort. Lydene er klart de mest spillbare av standardlydene på kortene vi har testet. Den eneste som overgår dette er microWave-synthen i pakken fra Terratec.

Men sammenligningen er muligens litt urettferdig, og bygger du ut SW1000XG med en av synthmodulene, vil forskjellen naturligvis bli langt mindre.

Det som er det største ankepunktet mot Yamaha-kortet er at selve sample-dataene ligger i ROM. Det innebærer at samplingene er faste og verken kan endres eller skiftes ut. Riktignok er antallet lyder enormt, hele 1267 forskjellige instrument og effektlyder og 46 trommesett. Ved å kombinere og redigere dette lydmaterialet kommer du svært langt, uansett hva slags ide du har om lyd. Men ett sted møter du likevel veggen. Muligheten for at Yamaha lager en sampler-modul som kan monteres på kortet er selvfølgelig til stede, men det er bare spekulasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer