MIDI/Synth

Publisert

Det er to separate synther i denne pakken. Den ene er samplebasert, som 99.9% av alle andre MIDI-synther på lydkort. Den andre er en microWave fra Waldorf som er bygget inn i inn/utmodulen.

Den samplebaserte synthen låter helt greit, men vi var ikke spesielt imponert over General MIDI-lydene. Det kan virke som om Terratec ikke har lagt så stor vekt på dette, og det virker som om dette kortet har en målgruppe som ikke bryr seg om ordinære lyder.

Med egne samples står du jo fullstendig fritt med hensyn til lydmateriale, og det er gode verktøy som følger med for å redigere råmateriale og sette opp egne programmer. Synthen har 64 stemmers polyfoni i maskinvare.

Effektene er ikke spesielt gode, de forskjellige variantene av romklang er ikke særlige forskjellige, og alle låter metalliske og kunstige.

Waldorf MicroWave

Dette er en avansert synth, med rike tradisjoner fra mange år tilbake. I midten av 70-årene traff undertegnede tilfeldigvis en herre i Hamburg, som laget modulære synther og utstyr bl.a. til Tangerine Dream. Han het Wolfgang Palm, og var et teknisk geni. Senere startet han firmaet PPG, som var tidlig ute med hybridløsninger i synther som brukte samplede kurveformer i stedet for oscillatorer (analoge tonegeneratorer). Disse var tilrettelagt slik at du kunne sveipe deg gjennom flere av disse i rekkefølge, og dette ga en helt spesiell og egen klang. Det er dette som egentlig er Wavetable-synthesis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer