Raspberry Pi 4

Mikro-datamaskinen har blitt voksen

Fjerde generasjon Raspberry Pi koster fortsatt bare noen hundrelapper, men nå hevder produsenten at den kan matche PC-en på skrivebordet.

MIKRO: Den har et fotavtrykk som er på størrelse med et kredittkort, men har det meste du forventer av en fullblods datamaskin. Nyeste utgaven av Raspberry Pi kan være alt du trenger, ifølge produsenten. Foto: Raspberry Pi Foundation
MIKRO: Den har et fotavtrykk som er på størrelse med et kredittkort, men har det meste du forventer av en fullblods datamaskin. Nyeste utgaven av Raspberry Pi kan være alt du trenger, ifølge produsenten. Foto: Raspberry Pi Foundation Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kanskje du er en av mange Dinside-lesere som har bygd sin egen datamaskin? Og kanskje du ser etter et nytt byggeprosjekt nå i sommer?

Hva med å bygge en lydløs mikrodatamaskin til noen hundrelapper?

På størrelse med et kredittkort

Bruksområdene for de mye omtalte Raspberry Pi-mikromaskinene er mange, fra mediesentre til enkle kontordatamaskiner, men det er egentlig bare fantasien som setter grenser. Datamaskinen er ikke større enn et kredittkort og det finnes haugevis av kabinetter og tilbehør, men den kan egentlig bygges inn i det meste.

Nylig ble fjerde generasjon Raspberry Pi lansert, og den omtales som den største oppgraderingen siden Raspberry Pi 2.

De viktigste nyhetene er en ny og raskere, firekjernet prosessor på 1,5 GHz, to skjermutganger og støtte for 4K oppløsning (60 Hz), raskere kablet nett (full gigabit-ytelse) og ny strømtilførsel basert på USB-C-kontakt. Sistnevnte sørger for mer strøm til USB-portene, slik at mer strømkrevende utstyr får det de trenger, også under tung belastning.

Det totale strømforbruket er fortsatt så lavt at det normalt sett ikke vil være nødvendig med aktiv kjøling (vifte eller tilsvarende). De første testene vi har sett, tyder imidlertid på at den blir temmelig varm under tøff belastning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer