Mikrofonen virker ikke

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Hei. Jeg har nettopp kjøpt Web-kamera med separat mikrofon. Kameraet virker fint, men jeg får ikke mikrofonen til å virke. Hva kan jeg gjøre?

Det fulgte ingen veiledning med mikrofonen, så jeg bare satte den i mikrofonstikket bak på PCen. Er det noen innstillinger jeg må justere?

Hilsen May Britt

Datadoktoren svarer

Hei,

Det er forholdsvis lett å få mikrofoner til virke med Windows, men å plugge dem i mikrofonkontakten er bare det første skrittet. Skritt nummer to er å fortelle Windows at mikrofonen er der, og skritt nummer tre er å si at den skal ta opp fra den i de programmene du bruker.

Derfor må du inn i kontrollpanelet for lyd og multimedia, som ligger i kontrollpanel-mappen. Der sjekker du at lydkortet ditt er valgt som opptaksenhet, og klikke på volumer for å se at lyden fra mikrofonen står på.

Deretter må du inn i programmet du bruker og finne innstillingen for lydinngang/opptak, og skru på denne. Så skulle alt være i orden :)

Et lite tips: Hvis mikrofonen din er en stereomikrofon, burde du plugge den inn i "Line in"-kontakten, i stedet for "mic" - ettersom sistnevnte i de fleste maskiner bare er en mono-kontakt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer