Mikrokamera til ferieturen?

Filmrullen er byttet ut med minnekort, og all mekanikk er byttet ut med elektronikk. De enkleste digitalkameraene trenger derfor ikke noe stort kamerahus, noe Mustek beviser med sin GSmart mini2.

Mikrokamera til ferieturen?
Publisert

Annethvert kamera som selges i Norge er digitalt, til tross for at prisene fortsatt må betegnes som svært høye. Men ting er i forandring også her, og de første digitalkameraene til under tusenlappen er så smått på plass i butikkhyllene. Det er i dette lavprissegmentet Mustek har posisjonert seg, og GSmart mini2 får du til rundt 750 kroner i flere webbutikker her hjemme.

Virkelig mikro

Selv om prisen nok vil lokke mange kjøpere, er det størrelsen på kameraet som først og fremst vekker oppsikt. Det er ikke mer enn 4,6 cm høyt og 6,8 cm bredt. Tykkelsen er på en knapp centimeter, i tillegg til objektivet som også stjeler en cm. Vekta er 40 gram, så her snakker vi sannsynligvis om det minste kameraet som er på markedet for øyeblikket.

Mange funksjoner

Det overrasker oss derfor at spesifikasjonene minner om langt større og dyrere kameraer. Inne i kameraet sitter en CMOS-brikke som kan fange bilder i en oppløsning på 1280x960 punkter (1,3 megapixler), samt video i 320x240 punkter. Dessuten kan du ta bilder i lavere oppløsning og høyere oppløsning ved hjelp av interpolering av punktene. Om ikke dette skulle være nok, har kameraet både selvutløser, makrofunksjon og kan brukes som webkamera. Ikke verst!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer